Özgür Özel: Anadolu Ajansı, Fahrettin Altun’u eleştiren ifadeleri haber yapamıyor

Yayın tarihi: 9 Şubat 2022 Çarşamba 3:03 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba 3:49 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Fahrettin Altun üzerinden Anadolu Ajansı’nı eleştirdi. Özel, “Erdoğan eleştiriliyor Anadolu Ajansı bir paragraf da olsa haber yapıyor, Bahçeli eleştirilirse haber yaparlar ama Fahrettin Altun eleştirilince o haber paragrafını yutuyorlar” dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM’de basın toplantısı gerçekleştirdi. Elektrik faturalarında yapılan düzenleme ve yüksek enflasyonla ilgili konuşan Özel, “Standart bir ailenin elektrik tüketimine dair en düşük başlaması gereken limitin 230 kw olması gerektiğini, bunun altında belirlenecek tüm limitlerin yoksul ailelerin sıkıntıya sokacağını ifade etmiştik.

Önce 150’de ısrar ettiler sonra 210’a çıkarttılar. Defalarca ifade ettiğimiz 230 kw’a çıkarılmasıyla ilgili bugünden itibaren bir çalışma yapılacağı artık gazete haberlerine de yansımış durumda. Yapılacak düzenlemenin yaraya merhem olmayacağını da hepimiz bilelim. Elektrik faturalarının ödenebilir sınırda olması gereklidir. Faturalar derhal 2021 yılı tarifelerine döndürülmeli” ifadelerini kullandı.

“FAHRETTİN ALTUN’U HABER YAPAMIYORLAR”

Özgür Özel, Anadolu Ajansı’nın Fahrettin Altun’u eleştiren herhangi bir haberi almadığını söyleyerek, “Bu ülkede Bahçeli eleştirilir, AA kısaltarak verir. Erdoğan eleştirilirse verirler. Fahrettin Altun eleştirilirse o paragrafı yutarlar” dedi.

“ISPARTALILARDAN ÖZÜR DİLENMELİDİR”

Özgür Özel, Isparta’da yaşanan elektrik kesintisi hakkında, “Isparta’daki rezalet için helallik dilenmeden önce özür dilenmelidir” dedi. Özel konuşmasına şöyle devam etti:

“Bakan, Isparta ile helalleşme amacında. Esnaf artık müşteri gelmedikçe lamba yakmamaya başlamışken bakanın onlara sabır diliyor olması ve helallik istiyor olması anlaşılır bir durum değil. Isparta’daki kendi kusurlarını örtmek için İstanbul ile ilgili gerçek dışı ifadeler söyleniyor. Eğer İstanbul’a azıcık kar yağdıysa o zaman İstanbul Havalimanı’nın kargo bölümünün çatısı neden çöktü? Kuzey Marmara Otoyolu neden kapalı kaldı? Niçin orada bulunanların geçiş ücreti geri ödeniyor? Çabaladıkça batıyor, Isparta’daki rezalet için özür dilenmeli.”

“ELEKTRİK KRİZİNDE ÖZELLEŞTİRME ETKİSİ”

“CHP’nin tüm özelleştirme süresince EMO’nun endişelerini, uyarılarını dikkatle takip etmiş, kürsülerden tekrar etmiş bir parti olarak karşınızda duruyoruz. AKP, özelleştirmelerinin kayıp kaçağı azaltacağını, faturaları düşüreceğini söylemişlerdi. Kim haklı çıktı? AK Parti haksız çıktı. Sayıştay, TEDAŞ’a ödenmesi gereken 201 milyon TL’nin özel şirketlere verildiğini tespit etti.”

“ERİYEN MAAŞLAR”

“Aralık ayında asgari ücret vergi indirim oranı ile yüzde 50 oranında artırıldı. Yılın geri kalanında ayrı kalacak. Asgari ücretin açıklandığı Aralık ayı ile bu yılın Ocak ayının toplam enflasyonu yüzde 26,2. Zammın yarısı iki ayda gitti. İki ay daha böyle gitse zammın hepsi gidiyor. Asgari ücretliye verilen zammın yarısı uçmuş durumda.”

“Haftaya Meclis nihayet çalışmaya başladığında ilk işimiz enflasyon farklarının her ay maaşlara yansıtılması olmalıdır. Temmuz’a kadar beklemek kabul edilebilir değildir.”

 

İZZET ULVİ YÖNTER’E YANIT VERDİ

Özgür Özel konuşmasında ayrıca, sosyal medya hesabından Meclis’teki bir fotoğrafını photoshoplu şekilde paylaşarak kendisine yönelik ” Özgür Özel, biz tatilde değiliz, ancak sen neredesin? Hangi deliktesin? Yoksa Kandil’de misin?” diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’e de yanıt verdi.

Özel, “Meclis kapalı diyoruz Ulvi Yönter sosyal medyadan fotoğraf paylaşıyor. Uzman çavuş kıyafeti giymiş ‘Meclis’teyim’ diyor. Az önce baktım odasına baktım kapalı ve tatilde. Ben de Meclis’teyim” ifadelerini kullandı.