Özgür Özel’den Abdüllatif Şener çıkışı: Oy verdirttiğimiz vatandaşlardan özür dileriz

Yayın tarihi: 16 Haziran 2023 Cuma 4:08 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2023 Cuma 5:05 pm

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini söyleyen AKP’nin kurucusu ve eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener’in açıklamaları hakkında, “Oy verdirttiğimiz vatandaşlarımızdan ve onu buraya taşıyıp da taşıyamadığımız CHP’lilerden özür diliyoruz” dedi.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermediğini söyleyen AKP kurucusu ve eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener hakkında açıklamalarda bulundu. Şener’in açıklamalarını “Kanım donarak dinledim” diyen Özel, “Abdüllatif Şener’i listemize koyup da oy verdirttiğimiz vatandaşlarımızdan, onu koyup da taşıyamadığımız CHP’lilerden özür dileriz” dedi.

Özel’in açıklamaları şöyle:

“Semerkant’a ait 12 yaşındaki bir arkadaşımızı kaybettik. Ayrılmak istediği yurtta ölü olarak bulundu. Adıyaman Milletvekilimizi savcılıktan bilgi alıyor. Arkadaşlarımız aileyle bilgi alma girişimindeler. Bu sırada Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama vatandaşın aklıyla alay eden ve vatandaşın vicdanıyla alay eden bir açıklama. Diyor ki ‘yaz tatili geliyor merdiven altı yerlere değil diyanetin ya da bakanlığın organizasyonuna yönelin’ Bu merdiven altı yerleri açtırtan kim. Bugün Türkiye’de 2000 civarında izinsiz medrese var. 2013 yılına kadar bu tip yerleri açmanın 3 yıl ila 6 yıl arasında hapis cezası vardı. Recep Tayyip Erdoğan kaldırdı. O günden sonra mısır patlar gibi her ilçede bu kaçak medreseler ortaya çıkmaya başladı. Kanuni değil merdiven altı ama cezası yok. Bugün diyor ki gitmeyin. Gitmeyeceklerse neden göz yumuyorsunuz? Neden ceza vermiyorsunuz. 2016 yılında 10 çocuğun istismara uğradığı ENSAR Vakfı olayından sonra ne yaptılar biliyor musunuz? O vakıflar Lise üstünde yurt açabiliyordu orta okul seviyesine indirdiler. ENSAR’ın yurtlarını suç olmaktan çıkartmak için. Bu gün de diyor ki merdiven altına gitmeyin. Sayın Erdoğan meselenin sorumlusu sizsiniz ama bu sorumluluğu üstlenmek yerine bu ifadeleri kullanıyorsunuz. Kesinlikle kabul etmemiz mümkün değil.”

Abdüllatif Şener’in sandığından geçersiz oy çıkmadı

“ÖZÜR DİLERİZ”

“Şener’in açıklamalarını içim acıyarak kanım donarak izledim. Abdüllatif Şener meselesinde şunu söylemek lazım, CHP toplumun belli kesimlerine erişmek Abdüllatif Şener’in AKP’nin erdemliler hareketi olarak kurulduğu dönemden sonraki savrulmasını deşifre ettiği sözde ona isyan ettiği toplumun vicdan sahibi muhafazakar kesimlerini temsil ettiğini ifade ettiği bir dönemde CHP listelerinden kendisine yer buldu. Hangi CHP’linin yerine yer bulduysa o arkadaşımızın hakkını yedi ama bizim de o arkadaşımıza bir özür borcumuz var. Ona oy atan CHP’lilere özür burcumuz var. Seçildikten sonra partiye kaydolmuş 2’inci turdan önce istifa etmiş orda da suç üstü yakalandı ki genel başkana ikinci turda da oy vermemiş birinci turda da oy vermemiş. Vicdanı kara kalbi kurumuş kendisine alan açan bir partiye teşekkür etmesi gerektiği bir günde bir kez daha aynı alanı açmadı diye ihanet eden bir anlayışa ne denir? Bunun tekrarlanmaması için üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız. Seçim sonucundan ders alacağız ya… Abdüllatif Şener’in seçildiği seçimin sonucundan da ders almamız lazımmış. Abdüllatif Şener’i listemize koyup da oy verdirttiğimiz ve onu buraya taşıyıp da taşıyamadığımız CHP’lilerden özür dilemek dışında başka bir söz yok.”

“BÜLENT KUŞOĞLU İLE KONUŞURUZ”

“Seçimin sonuçları her kademede değerlendiriliyor. Sayın İmamoğlu’nun benim Genel Başkanımızın farklı zamanlarda farklı değerlendirmeleri oldu. İlk günlerde sosyal medyada Genel Başkana yönelik olarak hakarete varan yaklaşımlara da rahatsız olduğumuzu ifade ettik. Bu gün CHP değişimi konuşmaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu’nun Değişimin önünü açacağım konuşmaları konuşuluyor. İmamoğlu’nun değişime Genel Başkanın değişime liderlik etmesi beklediği ifadelerini konuşmaktadır. Özgür Özel’in değişimin kararlı ama vefalı olması gerektiğini beklediği konuşulmaktadır. CHP’deki herkes Türkiye’nin geleceğini kendi menfaatlerinden önde görmektedir. Sayın Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı sıfatıyla Sayın Genel Başkanımız da Genel Başkan sıfatıyla son derece özenli, yapıcı bir tutum içerisindeyiz. Bu anlamda bunun dışındaki uyarılar kişisel uyarılardır. Genel Başkan’ın takınmadığı bir üslup aksine yapıcı yaklaşımı ortadayken neden yapılmaya ihtiyaç duyulmuştur. Onu sayın Kuşoğlu ile karşılaşınca konuşuruz. Üzerimize hangi görev düşüyorsa yapacağız. Kimsenin kendisini partiden çok ve partimizi bizden çok sevdiğini kimse düşünmesin. En çok partimizi ve ülkemizi seviyoruz.”

ADAYLIK SORUSU’NA YANIT

“CHP için en doğru kararı vermek durumundayız kişisel kararlarımızın bir önemi yok. Genel Başkan adayı da olurum fedakarlık da yaparım dedim. Konuşmam gereken kim varsa konuşacağım dedim. Genel Başkanımızla Ekrem İmamoğlu ile konuştum. Eski Genel Başkanlarımız büyüklerimiz gençlerimizle temas halindeyiz. Fedakarlık yapmaktan kaçınmayacağım. Bir adaylık ilanım yok ancak sorumluluk düşerse adaylıktan kaçmam fedakarlık düşerse bir dakika düşünmem.”

CEVDET YILMAZ’IN KAMUDA TASARRUF AÇIKLAMALARI

“Cevdet Yılmaz’ın açıklamaları inanılmaz. Sanki seçimlere girerken Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ydu da millet onlara görev verdi de israfın önüne geçeceğiz diye açıklama yapıyor. Söylediklerine bakın, ‘Kamumun kara taşıtı kiralama gideri son bir yılda yüzde 81 artmış. Hava taşıtı gideri son bir yılda yüzde 389 artmış. Kamunun satın alma giderleri yüzde bin 228 artmış. Kamunun akaryakıt giderleri yüzde 140 artmış. Cevdet Yılmaz Gelmiş ‘Kamuda tasarruf yapacağız’ Seni atayana söyle israf yapmasın. Kamuda tasarruf genelgesi var. Kim muaf Saray. Sen seni atayana söyle kamuda tasarruf genelgesine kendisini de seni de katsın. Tasarruf yapacaksınız diyor. Hepimiz yapacağız ama saraydaki beyefendiler yapmayacak.  Saray’daki bakanlar kurullar hepsi muaf. Önce dönüp kendilerine baksınlar. Vatandaşı kandırmaya çalışmasınlar. Bir diğer yandan da biri çıkıp diyor ki, Vedat Bilgin işçilere söz vermişti. Asgari ücret 500 dolara olacak diye. Cevdet Yılmaz Bugün çıkmış asgari ücrette dolar konuşmayalım TL konuşalım senin eski bakanın, şimdiki komisyon başkanın seçimden önce asgari ücretlilere 500 dolar dedi. Bugün dolar olmuş 25 lira dolar… 12 bin 500 vermeyelim 9 bin 500 verelim.  Dolar konuşmayalım TL konuşalım ev sahibi kiracıya Türk lirası mı konuyor? Akaryakıt Dolar mı konuşuyor Türk lirası mı konuşuyor.”