Özgür Özel 300 bin kişiyle yapılan anketi açıkladı

Yayın tarihi: 29 Şubat 2024 Perşembe 6:44 am - Güncelleme: 29 Şubat 2024 Perşembe 6:44 am

Yerel seçim için 300 anketle 300 bin yurttaşın görüşünü aldıklarını belirten Özel, “İlk sonuçlar müjdeli şeyler söylüyor” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultayın ardından değişimin yalnızca lider düzeyinde kalmadığını, belediye başkanlıklarına gösterdikleri adaylarla bunu ortaya koyduklarını dile getirdi.

Son İstanbul anketi açıklandı! Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu?

Özgür Özel’in verdiği röportajın ilgili bölümleri şu şekilde:

Yerel seçimlerde kendinize hedefler koydunuz mu?

Özgür Özel: Önceki seçimlerle aynı şartlarla gidilse o açıdan bir takım oranlar koymak mümkün. Geçen seçim HDP, AKP’ye kaybettirmek için CHP’nin adaylarının olduğu yerde adaylar çıkarmamıştı. İktidara kaybettirmek stratejisi vardı. İYİ Parti, Saadet ve Demokrat Parti ile tam ittifak vardı. O partilerin de oyları bizdeydi. Şimdi tamamen bunlardan ayrı tek başımıza seçime giriyoruz. Türkiye genelinde yüzde 30’u geçme gibi bir hedefimiz var.

Temelde hiçbir belediyeyi kaybetmemek, kıyı Ege’deki şeridi içeriye doğru Bursa, Balıkesir, Manisa ve Denizli ile içeriye genişletmek. İç Anadolu’da, Kırıkkale’de bir iddia koymuş durumdayız. Kastamonu’da, Malatya’da ve Adıyaman’da milletvekillerimizi görevlendirdik. Yapılan ölçümlerde bu dört milletvekili partinin oyunun çok üzerinde bir talep gördüler. Özellikle deprem bölgesinde Veli Ağbaba Malatya’da, Abdurrahman Tutdere konulmadıkları anketlerden çıktılar. Veli Bey’i, Tutdere’yi koyun talebi halktan geldi. Şimdi iyi gidiyor.

Diğer bölgeler?

Özgür Özel: Ayrıca Karadeniz’de Giresun’u tekrar almayı, Sinop’u korumayı istiyoruz. Trabzon merkez ilçe, büyükşehirde, Samsun büyükşehirde iddialı adaylarımız var. Bartın’da Rıza Yalçınkaya eski milletvekili eski belediye başkanı, halkın ortak isteğiyle adaylaştı. Bartın’a giden herkes inanılmaz şekilde Rıza Bey’e olan ilgiyi gördü geldi.

Yani en önemli hedef mevcut kaleleri korumak, çünkü biz buraları İYİ Parti’nin ve aday çıkarmayan HDP’nin önemli katkılarıyla almıştık. Buraları korumak büyük başarı olacak. Belediye sayılarımızı artırmak istiyoruz. Geçmişte ittifakla aldığımız oranların üzerinde bir oy aldığımızda başarı sayacağız. CHP’nin tek başına girdiği bu seçimde yüzde 30’a yakın bir oy almayı ve belediyeleri korumayı çok önemli görüyorum.

“300 BÜYÜK ANKET YAPTIK”

Özgür Özel:  300 büyük anket yaptırdık 300 bin deneğe ulaştık. Çok önemli kararlar verdik. Anketlerin gücünden çok yararlandık. Ölçme değerlendirmeyi kampanya aşamasında sürdürüyoruz. Adaylaşmalardan sonra gelen ilk anketler müjdeli şeyler söylüyor. Gökçek belediyeciliği gelmesin, İstanbul’da kupon arsalar Arap şeyhlerine, Katarlılara verilmesine, İstanbul’da Kanal İstanbul acı sürpriziyle karşılaşmayalım, Mersin MHP’ye geçerse üç-beş bin kişinin işten atıldığı süreçler yeniden yaşanmasın, Adana’da MHP zulmü geri gelmesin, Antalya’da, Muğla’da Aydın’da İzmir’de yaşam biçimine müdahale ve turizmi dibe vurduracak bir AKP belediyeciliği gelmesin diyen herkesin CHP’de birleşmesi gerektiğini düşünüyoruz.

İşte 6 şirketin anket sonuçları! Ekrem İmamoğlu mu Murat Kurum mu?

Kaynak: TELE1