Özgür Karabat: Erdoğan kendisini kurtarıcı olarak gösterecek

Yayın tarihi: 4 Ocak 2023 Çarşamba 6:06 am - Güncelleme: 4 Ocak 2023 Çarşamba 6:06 am

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Özgür Karabat TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerine ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki göstererek “Erdoğan kendisini kurtarıcı olarak gösterecek. İnsanları yokluğa mahkum edip, siyasi şov yapıyorlar.” dedi.

Bağımsız ekonomistlerin oluşturduğu ENAG, yıllık enflasyonun yüzde yüzde 137.55 olarak açıklarken TÜİK yüzde 64,27 açıkladı. Böylece memur ve memur emeklileri ocakta toplam yüzde 16,48 zam alacaktı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,40 zam alacaktı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise daha sonra açıklama yaparak zammı yüzde 25 olarak açıkladı. CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Özgür Karabat ise yapılanlara tepki göstererek “Erdoğan kendisini kurtarıcı olarak gösterecek. İnsanları yokluğa mahkum edip, siyasi şov yapıyorlar.” dedi.

TÜİK ve ENAG’ın açıkladığı yıllık enflasyon arasında uçurum oluştu

İşte Özgür Karabat’ın açıklamaları:

Enflasyonda bir iyileşme yoktur. Tamamen baz etkisi ve TÜİK’in oyunlarıyla yıllık enflasyon aşağı çekilmiştir. Gerçek enflasyon ENAG’ın yüzde 137 oranıdır. Gerçek enflasyon verileri gizlenerek, makro iktisadi denge yok edilmeye başlanmıştır. Sokağın enflasyonu arttıkça, gayri ahlaki ticaret de artacaktır.

SİYASİ ŞOV YAPIYORLAR

TÜİK halkın değil Saray’ın istediği verileri açıklıyor. Çalışan ve emeklilerin haklarından çalarak, sermaye sahiplerine kaynak aktarıyor. Asgari ücretteki gibi memur ve emeklilere de enflasyonu üzerinde zam yapacaklar var Erdoğan kendisini kurtarıcı olarak gösterecek. İnsanları yokluğa mahkum edip, siyasi şov yapıyorlar.

“AÇLIK VE YOKSULLUĞUN BÜYÜDÜĞÜ BİR YILDIR.”

TÜİK’e göre gıda enflasyonu %77.87 oldu. Bir ay önce bu oran yüzde 99’du. Çalışan ve emeklilerin büyük çoğunluğu, gelirinin yarısından fazlasını gıdaya harcıyor. Maaş zamları da yıllık en yüksek gıda enflasyonuna göre yapılmalıdır. Türkiye Ekonomi Modeli diye sundukları uyduruk sistem çökmüştür. Enflasyon son 24 yılın rekorunu kırmıştır. Dış ticaret açığı 110 milyar dolar ile zirveye çıkmıştır. Ama Nebati çıkıp utanmadan bu modelin başarılı olduğunu ve 2022’yi başarıyla geride bıraktıklarını söylüyor. 2022 açlık ve yoksulluğun büyüdüğü bir yıldır.

“ASGARİ ÜCRET BİRKAÇ AY İÇİNDE AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALACAK”

2022’nin aralık ayında açlık sınırı 8 bin 130 lira olurken yoksulluk sınırı da 26 bin 481 lira oldu. Açlık sınırı asgari ücreti 2 bin 630 lira aşarken 2023 yılı asgari ücretinin de 320 lira üstünde kalabildi. Başta gıda fiyatlarındaki artış olmak üzere enflasyondaki yükselişle birlikte, 8 bin 506 TL’lik yeni asgari ücretin birkaç ay içinde açlık sınırının altında kalacağı ifade ediliyor. Emeklilerin çoğunun aldığı 3 bin 500 TL’lik maaş da, açlık sınırının kat be kat altında yer aldı.

Emekliye enflasyon farkı yüzde 15,4 ! Emekli maaşı ne olacak?