Özgür Gündem ile dayanışan gazetecilere hapis cezası!

Yayın tarihi: 3 Nisan 2019 Çarşamba 1:39 pm - Güncelleme: 3 Nisan 2019 Çarşamba 1:41 pm

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma amacıyla ‘Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katılan Faruk Eren, Ertuğrul Mavioğlu, Fehim Işık, Celal Başlangıç, İhsan Çaralan ve Celalettin Can “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla hapis cezasına çarptırıldı. Celaletttin Can haricinde alınan kararın açıklanmasının ertelenmesine karar verildi.

Özgür Gündem Gazetesi ile dayanışma amacıyla ‘Genel Yayın Yönetmenliği’ kampanyasına katılan ve “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla hapis cezasına çarptırılan Faruk Eren, Ertuğrul Mavioğlu, Fehim Işık, Celal Başlangıç, İhsan Çaralan ve Celalettin Can hakkında verilen kararın açıklanması geri bırakıldı.

CELALETTİN CAN’IN CEZASI ERTELENMEDİ

Savunmaların ardından İstanbul 14. ACM duruşmaya ara verdi ve mahkeme aranın ardından hükmünü açıkladı.

Celalettin Can’ın cezası ertelenmezken, mahkeme 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan diğer gazetecilerin aldığı hükümlerin açıklanmasını geri bıraktı.

Davada sanık sıfatıyla yargılanan Öncü Akgül de “terör örgütü propagandası” suçundan 1 yıl 3 ay ertelemeli hapis cezasına çarptırıldı.

“BASIN İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNDUĞUMUZ İÇİN YARGILANIYORUZ”

DİSK Basın İş Genel Başkanı Faruk Eren’e son sözlerini soran mahkemeye Eren, “Basında ifade özgürlüğünü savunduğumuz için yargılanıyoruz” yanıtını verdi.

HÜSEYİN AYKOL’A 3 YIL 9 AY HAPİS CEZASI

Mahkeme, Hüseyin Aykol’un “terör örgütü propagandası” suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.