Özgür Gündem davası ertelendi

Yayın tarihi: 9 Eylül 2020 Çarşamba 1:50 pm - Güncelleme: 9 Eylül 2020 Çarşamba 1:51 pm

Kanun Hükmünde Kararname  ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi davası, avukatların mazeret bildirmesi üzerine 24 Aralık’a ertelendi.

Özgür Gündem gazetesinin ana davasının Şubat ayında görülen karar duruşmasında, mütalaaya karşı savunma için süre talebinde bulunmaları nedeniyle dosyaları ayrılan gazetenin İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı, Genel Yayın Yönetmeni Zana Kaya, Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ve Eren Keskin’in duruşması görüldü.

Artı Gerçek’ten Yağmur Kaya’nın haberine göre, Çağlayan’da bulunan İstanbul 23’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Eren Keskin hazır bulunurken Zana Kaya, İnan Kızılkaya ve Kemal Sancılı katılmadı.

Duruşma, avukatlarının mazeret bildirmesi üzerine 24 Aralık’a ertelendi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’nin verdiği kararla 16 Ağustos 2016 tarihinde “terör örgütü propagandası yaptığı” iddiasıyla geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesi, 29 Ekim 2016’da yayımlanan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile tamamen kapatılmıştı. Gazetenin çalışanları ile yazar ve yöneticileri ‘terör örgütü propagandası’ ve ‘örgüt üyeliği’ iddialarıyla hala yargılanıyor.

Gazeteciler adliye koridorlarında: Özgür Gündem davası da bugün!