Özgür Gündem ana davasında karar: Gazetecilere 6 yıl hapis

Yayın tarihi: 15 Şubat 2021 Pazartesi 11:37 am - Güncelleme: 15 Şubat 2021 Pazartesi 11:53 am

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem ana davasında karar çıktı. Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin, Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya ve imtiyaz sahibi Kemal Sancılı’ya “örgüt üyeliği” iddiasıyla 6 yıl 3 ay, Eş Genel Yayın Yönetmeni Zana Bilir Kaya’ya “örgüt propagandası” iddiasıyla 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

KHKile 29 Ekim 2016 tarihinde kapatılan Özgür Gündem gazetesinin İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı, Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Bilir (Zana) Kaya ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya’nın yargılandığı “Özgür Gündem Ana Davası”nın 4. Duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “Örgüt üyeliği” ve “Örgüt propagandası” suçlamaları ile yargılanan gazeteyle dayanışma amacıyla bir gün Nöbetçi Genel Yayın Yönetmeni olan Eren Keskin ve gazetenin Sorumlu Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya hazır bulunurken, gazetenin sahibi Kemal Sancılı ile Genel Yayın Yönetmeni Zana (Bilir) Kaya, duruşmaya katılmadı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere, mahkeme heyeti Özgür Gündem Gazetesi İmtiyaz Sahibi Kemal Sancılı, Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya’ya “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine karar verdi. Eş Genel Yayın Yönetmeni Bilir (Zana) Kaya’ya ise “örgüt propagandası” suçlamasıyla 1 yıl 13 ay hapis cezası verildi.

KESKİN: 30 YILDIR İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSUYUM, BURADAYIM

Karar sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Eren Keskin, “30 yıldır, İnsan Hakları hareketi içindeyim. Çok yargılandım, düşüncelerim nedeniyle cezaevinde kaldım. Ancak ilk kez, ‘silahlı örgüt üyesi’ sayılarak, ceza aldım. 6 yıl 3 ay. Hiçbir yere gitmeyeceğim. Buradayım” diye yazdı.