Özgür Demirtaş’tan Bakan Bilgin’e: Bilmeseniz bile asgari ücrete zam yapacaksınız

Yayın tarihi: 22 Mart 2022 Salı 11:18 pm - Güncelleme: 22 Mart 2022 Salı 11:18 pm

Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücretle ilgili açıklamasını alıntılayarak, “Henüz bilmeseniz bile ikinci bir zam yapacaksınız 800-1000TL gibi.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete yıl içerisinde bir zam daha yapılmasına yönelik tartışmalara ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Bilgin,”Tartışmayı anlamlı bulmuyorum, çok önemli artış yaptık”” dedi.Özgür Demirtaş, Twitter hesabından Bakan Bilgin’in sözlerini alıntılayarak, “Henüz bilmeseniz bile İkinci bir zam yapacaksınız 800-1000TL gibi.” ifadelerini kullandı.

Özgür Demirtaş, yapılacak zammın da işe yaramayacağını belirterek iktidarın uyguladığı para politikasının yanlış oldığunu ve enflasyon beklentilerinin ‘paramparça’ olduğunu savundu. Demirtaş, para politikasını düzelterek adalet, hukuk ve eğitim alanında reform yapılırsa enflasyon sorununun rahatlayacağını vurguladı. Demirtaş’ın paylaşımı şöyle:

Sayın Bakan:

Elbette sizin içeriden bilginiz var. Sonuçta ikinci Zammı yapıp yapmamaya siz karar veriyorsunuz. Zam Yapmayacağınızı söylüyorsunuz. Bana fazla söz söylemek düşmez

Ama bence henüz bilmeseniz bile İkinci bir zam yapacaksınız 800-1000TL gibi.

Ama o yapacağınız zam da işe yaramayacak. Çünkü YANLIŞ para politikanız enflasyon beklentilerini paramparça etti.

Eğer Para politikasını düzeltir, Adalet, Hukuk, Eğitim alanındaki reformlara girişirseniz, zam yapmasanız bile sorun hafifler.

Aksi halde Zam yapsanız da nafile.