Özgür Demirtaş: Rusya’ya ‘Swift’ yasağında biz de vuruluruz

Yayın tarihi: 27 Şubat 2022 Pazar 11:54 am - Güncelleme: 27 Şubat 2022 Pazar 12:40 pm

Ekonomist Özgür Demirtaş, 135 bin kişi tarafından izlenen yayınında Swift yasağının Türkiye’yi de etkileyeceğini söyledi.

Ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya platformu Twitter’da “Rusya-Ukrayna Savaşı ve Ekonomi” yayını yaptı. Demirtaş’ın yayını rekor kırarak 135 bin kişi izlemeyle rekor kırdı.

İki ülke arasındaki savaşın ekonomi piyasalarını da etkilemesiyle gözler ekonomistlere çevrildi. Ekonomiye ilişkin yorumlarıyla öne çıkan ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Rusya’nın saldırısının ekonomiye etkilerini ele aldı.

135 BİN KİŞİ SOHBETE KATILDI

Twitter Sohbet Odası’nda bir yayın yapan Özgür Özel’in değerlendirmelerini aynı anda 135 bin kişiden fazla kişi dinledi ve çeşitli sorular sordu. Yayınını 135 binden fazla kişinin dinlediği söylenen Özgür Demirtaş, gösterilen ilgiye sohbet odasında teşekkür etti.

Yayını Twitter temsilcileri yanı sıra siyasetçiler, sanatçılar ve çok sayıda sosyal medya kullanıcısı dinledi.

“BİZ DE VURULURUZ”

Rusya’ya Swift yasağının Türkiye’yi de etkileyeceğini söyleyen Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’nin Rusya ve Ukrayna ile yaklaşık 13 milyar dolarlık anlaşması var. 13 milyar doların 2 milyar doları Ukrayna ile. Ticaretler zorlanabilir. Uluslararası firmalar biraz zorlanabilir. Switft yasağının olduğu yerde biz de vuruluruz. Burada Türkiye’nin bir kazancı yok.”

Rusya’da ‘savaşa hayır’ protestoları büyüyor: 467 gözaltı