Özgür Demirtaş ateş püskürdü: Trollerini üzerimden çek

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2021 Çarşamba 7:55 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2021 Çarşamba 7:55 pm

İki gündür Akbank’a erişmekte yaşanan aksaklık nedeniyle “Bankaya üyeliği olduğu için Özgür Demirtaş sessiz kalıyor” iddialarına Demirtaş’tan tepki geldi.

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş sosyal medya hesabından yanıt verdi. Demirtaş, Akbank üyeliği olduğu ve o yüzden Akbank hakkında sessiz kaldığı iddiaları hakkında paylaşım yaparak, hakkındaki iddialar ile ilgili “Ben Bağımsız Yönetim Kurulu üyesiyim. Adı üstünde: Bağımsız. İcracı YK üyesi değilim. Adı üstünde: İcracı değilim. Konum IT değil, Makroekonomi. Adı üstünde: IT değil.” ifadelerini kullandı.

İşte Özgür Demirtaş’ın açıklamaları:

“1) Sevgili Arkadaşlar: Pelikan Trol Merkezi: Aktrolleri üstüme salmış. Akbank YK üyesi olmam üzerinden… Hepsinin mesajları birbirinin kopyası ve içler acısı. Ben Akbank BAĞIMSIZ YK üyesiyim. İcracı üye değilim, Murahhas Üye değilim, uzmanlık alanım da IT değil

2) YK’daki görevim: Makroekonomik öngörüleri paylaşmak! IT’de böyle bir sorun yaşanmasına da üzüldüm. BİLGİM ve YETKİM dahilinde bir konu değil. En yakın zamanda çözülmesini dilerim, çözülecektir de. Bu konuda sadece Genel Müdür ve İcracı bölümler açıklama yapabilir ben değil

3) Şimdi gelelim bu AKTROLLERin çıldırmışcasına yazmasına: Bilmiyorlar mı benim BAĞIMSIZ üye olduğumu? Bilmiyorlar mı benim İcracı Üye OLMADIĞIMI? Bilmiyorlar mı benim IT ile ilgili bir YETKİMİN veya Yönetimimin olmadığını? ELBETTE biliyorlar peki neden böyle saldırılar var?+

4) Çünkü: Başka alanlardan bana sinirlenmiş durumdalar ve demek ki ilerisi için korkuyorlar. Korkmakta da haklılar. Çünkü (öyle bir isteğim yok ama) eğer Politikada yer alırsam Tulumlarını çıkarırım ve bu milletin hakkını çalarak yaptıkları bu trollüklerin hesabını sorarım.+

5) Tekrar ediyorum: Ben Bağımsız Yönetim Kurulu üyesiyim. Adı üstünde: BAĞIMSIZ. İcracı YK üyesi değilim. Adı üstünde: İCRACI değilim. Konum IT değil Makroekonomi. Adı üstünde: IT değil.

6) Tüm bunları bilmelerine rağmen teknik bir konuyu bana bağlamaya çalışmaları size durumlarının vehametini göstersin. Bu twitten daha güzel de açıklanamaz konu, atan kişiye teşekkür ederim:

7) Probleminde bir an önce giderilmesini diliyorum. Giderilecektir de. Alanım dışında Teknik bir konu olduğu için konunun derinine inemiyorum ancak yakın zamanda çözüleceğine inanıyorum.”

Özgür Demirtaş daha sonra da Sabah yazarı Hilal Kaplan’ı etiketleyerek, “Hilal: Trollerini üzerimden çek. Eğer sizden korktuğumu düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Trollerini üzerimden çek.” ifadelerini kullandı.