Özer Sencar Demirtaş’ın iddiasını değerlendirdi

Yayın tarihi: 16 Haziran 2022 Perşembe 3:38 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2022 Perşembe 3:38 pm

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Erdoğan’ın seçimlerde adaylığı ile ilgili bir iddia ortaya attı. Metropoll Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar, “Erdoğan, başkasını aday göstereyim diyecek en son kişidir” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aday olmayacağını öne süren Demirtaş’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Aslında Erdoğan aday olmayacak. Kaybedeceği kesin olan bir seçime girmez. Ama ‘Korktu da adaylıktan çekildi’ dedirtmemek için de seçime bir yıl kala adaylığını açıklayarak geri çekilmek için geniş bir zaman kazandı. Adaylığını, seçime üç ay kala açıklasaydı geri çekilemezdi. Oysa şimdi, sağlık gerekçeleri veya benzeri bir bahaneyle çekilip yerine başka birini aday gösterme olanağını yakalamış oldu. ‘Aslında sağlık sorunu olmasa bakın, kendisi zaten adaylığını ilan etmişti. Korkmadı, çekinmedi’ dedirtmek istiyor ki böylece yeni adayın arkasında durabilsin ve seçmenlerini o adaya yönlendirebilsin. Yoksa emin olun, kendisi böylesine sönük bir adaylık ilanına razı olmazdı. ‘Adayım’ demiş oldu ama seçmenlerine aşırı bir heyecan vermemeye de özen gösterdi. Bu şekilde yaparak seçmenlerini Cumhur İttifakı’nın asıl adayına motive etmekte zorlanmayacağını düşündü. Bence Erdoğan, kendi devrinin kapandığını, bu iddiasız adaylık ilanıyla kabul etmiş oldu.”

Demirtaş ihtimalleri sıraladı: Erdoğan kendi devrinin kapandığını kabul etti

“ERDOĞAN BUNU DİYECEK SON KİŞİ”

Demirtaş’ın bu sözlerini Metropoll Araştırma’nın kurucusu Özer Sencar yorumladı.

Sencar şu ifadeleri kullandı:
“Erdoğan’ın seçimde aday olmayabileceğinin tahmin veya iddiası muhalif kesimin Erdoğan’ı hala tanımadığını gösteriyor. Hayret ediyorum bu görüşlere ve bunu söyleyen ve yazanlara. Erdoğan, kazanamayacağım öyleyse başkasını aday göstereyim diyecek en son kişidir Türkiyede’de. Ayrıca AK Parti’de ondan başka seçim kazanabilecek başka bir kişi de yok. Erdoğan’ın Haziran’ı bekleyeceğini düşünmek de çok naif bir tavır. Erdoğan erken seçim yapacak. Büyük ihtimalle bu sonbaharda. O sözleri ile ne yapmaya çalıştığını anlamaya çalışmalı muhalefet. Anayasa’da neyi aşamayacağını ‘O’ da biliyor.”