Özel’in adayı ile Kılıçdaroğlu’nu destekleyen isim yarışacaktı! CHP ‘kapalı grup toplantısı’na son dakika ertelemesi

Yayın tarihi: 21 Kasım 2023 Salı 9:01 pm - Güncelleme: 21 Kasım 2023 Salı 9:05 pm

Kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Orhan Sümer’le, Özgür Özel’in adayı Ednan Arslan’ın TBMM İdari Amirliği için yarışacağı CHP kapalı grup toplantısı son anda ertelendi.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın ardından Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) Yurtiçi ve Yurtdışı Örgütlenmelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen ve TBMM İdari Amirliği görevinden istifa eden CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’den boşalan koltuk için seçim yapılacak.

CHP TBMM Grup Başkanlığı’nın geçen hafta aldığı karara göre, milletvekillerinin katılacağı kapalı grup toplantısı 22 Kasım saat 11.00’de yapılmak üzere organize edilmişti.

Toplantıda aynı zamanda TBMM İdari Amirliği için seçim de yapılacaktı. Kurultay sürecinde Kılıçdaroğlu’nu destekleyen CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, seçime yönelik bir haftadır çalışma yürütüyor ve vekillerden destek istiyordu. Kulislerde CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan’ın da Genel Başkan Özgür Özel’in adayı olacağı konuşuluyordu.

Özgür Özel’den Erdoğan’ın 50+1 çıkışına net yanıt

KAMP SONRASINA BIRAKILDI

Ancak T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre bugün alınan yeni bir kararla kapalı grup toplantısı, 1-3 Aralık tarihleri arasında Antalya’da düzenlenecek milletvekili kampı sonrasına bırakıldı. Bu karar öğleden sonra milletvekillerine bildirilirken, “Parti içi konular, Antalya’daki kampta konuşulacak, grup da yeterince kaynaştıktan sonra seçim yapılacak” denildiği iddia edildi. Gerekçeyi yeterli bulmayan bazı milletvekilleri bu karara tepki gösterdi.

 

Kaynak: TELE1