Özel’den yargı darbesine sert tepki: Kek tarifi okutsalar Anayasa’ya daha uygun olurdu

Yayın tarihi: 31 Ocak 2024 Çarşamba 6:42 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2024 Çarşamba 7:46 pm

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gezi tutuklusu TİP Milletvekili Can Atalay‘ın AKP/MHP yargı darbesiyle vekilliğinin düşürülmesine sert tepki gösterdi. Özel, “Çıkıp vanilyalı kek tarifi okutsalar Anayasa’ya daha uygun olurdu. Koskoca Meclis kimlerin eline kalmış, vay vay vay… Bekir Bozdağ’ın elinde dün yapılan iş bir Anayasa katliamıdır” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Cem Eren Kültür Merkezi’nin açılışı ve Prof. Dr. Muammer Aksoy’u anma törenine katıldı. Anma ve açılış töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

“AKŞENER BİZİMLE KAVGA ETMEK İSTİYOR”

Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Meclis’teki Grup Toplantısı’ndaki açıklamalarını değerlendirdi.

Özel konuyla ilgili şunları söyledi:

“Ben gerçekten çok şaşırdım bu konuşmaya. İki ihtimal var. İhtimallerden biri Sayın Genel Başkan ciddi şekilde yanıltılmış. İkincisi de Genel Başkan bizimle kavga etmek istiyor. Ben Sayın Genel Başkan ile kavga etmeyeceğim. Bunun kimseye faydası yok. Muhalefete muhalefet etmek gibi bir derdimiz yok. Sayın Akşener’e yanlış aksettirildiğini düşündüğüm, Eskişehir konuşmamda bahsettiğim mevzu şu: Benim bahsettiğim başkan aday şu anda AKP’nin adayı. Benim, geçmişte birlikte olduklarımızı bugün Saray karşımıza çıkarıyor derken, İYİ Parti’den milletvekili seçilen kişi bir siyasi dolandırıcılıkla, Recep Tayyip Erdoğan’a muhalefet etmek için oy istedi ve gitti AKP’ye katıldı. Ben ‘Saray geçmişte olduklarımızı karşımıza çıkarıyor’ derken, Eskişehir’deki AKP adayını kast ettim. Benim ne Kemal beye ne de başkasına sorma ihtiyacım var. Meral Hanım’ın kişisel olarak da partisinin bahsettiği konulardaki namusuna, dirayetine kefilim. Bu konuda hiçbir şey yok. Yanlış anlaşılmadır.”

İYİ PARTİ’NİN ‘BILLBOARD’ ÇIKIŞINA YANIT

Billboard meselesini duydum şaşırdım. Sorup öğreneceğim. Benim yapabileceğim bir şey varsa, çözmem gereken bir şey varsa derhal gerekli müdahaleyi yaparım

“NUMAN KURTULMUŞ’UN YAPTIĞI SİYASİ DEVE KUŞLUĞU”

TİP Milletvekili Can Atalay’ın AKP/MHP-Yargı darbesiyle vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili sorulan soruyu da yanıtlayan Özel, şöyle konuştu:

“Numan Kurtulmuş, Anayasa’ya karşı suç işlenirken yaptığı siyasi deve kuşluğu. Sen kafanı kuma gömdün diye gövdenin de içinde bulunduğu ortamda olanlar olmuyor değil. Sen yurt dışına çıkacaksın, yetkiyi Bekir Bozdağ’a bırakacaksın, Bozdağ okutacak sen sorumlu olmayacaksın. Böyle bir şey yok. Bu deve kuşu misali kafasını gömmektir. Hatta çıkıp da kendisi okusa çok daha dürüst bir tutum olurdu.”

Yapılan iş tamamen Anayasa’ya aykırı, büyük bir gaflet var, hata var. Anayasa ne diyor: Kesinleşen karar okutulursa… Kesinleşen karar mı okundu arkadaşlar? Okutulan karar, Yargıtay’ın AYM’yi yok sayan kararı. Bu kararın okutulmasıyla vekillik mi düşer? İyice şuurlarını kaybetmişler. Ne yaptıklarını bilmiyorlar. Birinci derece mahkemesinin kararı okunsa düşer. Onu okutamıyor çünkü kesinleşmedi, AYM bozdu. ‘Hak ihlali’ var dedi. Ama o kadar artık kontrolsüz ve hukuk tanımaz olmuşlar ki Yargıtay’ın AYM kararını tanımayan birinci kademe mahkemesine ‘doğru yaptın’ dediği karar okutarak vekillik düşürüyorlar. Akıl almaz bir şekilde… Çıkıp vanilyalı kek tarifi okutsalar Anayasa’ya daha uygun olurdu. Koskoca Meclis kimlerin eline kalmış, vay vay vay… Bekir Bozdağ’ın elinde dün yapılan iş bir Anayasa katliamıdır.”

CAN ATALAY MİTİNGİ

Özel, yargı darbesinin ardından yapılması planlanan mitinge yönelik şu ifadeleri kullandı:

“Var. Cuma günü sabahtan toplanacak MYK toplantısında karar almadan gün, tarih söylemem mümkün değil ama bir hazırlığımız var. Zaten biz bu hukuka aykırılığı, adaletsizliği, Anayasa’ya sahip çıkarak, hangi mağdur ve mağduriyet varsa hepsine birlikte sahip çıkmak üzere Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bütün mağdur ettikleri, zulmettiklerini, birbirlerine sahip çıkmak ve anayasal düzene çıkmak üzere bir mitinge davet etmiştik. Maalesef şehit haberleriyle sarsıldığımız o gün mitingimizi iptal ettik. Önümüzdeki hafta sonu bu mitingi yapmakla ilgili bir niyetimiz var. Koşulları değerlendirerek kesin karar cuma günü verilecek.”

SARIGÜL’ÜN ADAYLIĞI

Özel, Sarıgül’ün Ordu’da aday gösterileceği iddiasına ilişkin, “Milletvekillerimizle bir teması, sohbeti olmuş. Kendisi bana da partinin verdiği görevlerden kaçmayacağını söyledi. Ancak bu konuda verilmiş bir karar henüz yok” açıklamasını yaptı.

BAŞAK DEMİRTAŞ’IN İBB ADAYLIĞI

Özel, Başak Demirtaş İBB Adaylığına başvurusuyla ilgili ise şöyle konuştu:

“Sayın Demirtaş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır ve kanunlara göre tüm vatandaşların koyabileceği siyasi iddiaları koyması gayet normaldir. Bu konuda herhangi bir değerlendirme yapmak doğru olmaz. Sayın Ekrem İmamoğlu 2019 seçimlerinde İstanbul İttifakı ile seçilmiş ve onu seçenleri memnun etmiş bir belediye başkanıdır. Onun başarısızlığı ya da başarısını değerli bir hanımefendinin adaylığı üzerinden değerlendirmek nezaketsizlik olur ama Ekrem İmamoğlu kendisine oy verenleri pişman etmemiştir. Adaylığını da bu temelde sürdürmektedir.”

Özel, “İzmir için bazı tepkiler gelmişti. İlçelerde herhangi bir değişiklik ihtimali var mı? Çankaya, Kadıköy, Bakırköy bu hafta sonuçlanır mı” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Her aday ilan ettiğinizde ilan edilmeyen aday ve yakınlarından tepki olabilir. İzmir adayları açıklandığı noktada herhalde tarihimizin en az olumsuz tepki alan ve en olumlu tepki alan listesiydi. Cumhuriyet tarihinde 6 kadın belediye başkanının görev yaptığı yere, 3 kadın belediye başkanımızın olduğu yere 9 kadın belediye başkanı görevlendirdik. Öyle kıyıdaki köşedeki 20 bin nüfuslu 3 ilçeye değil. 600 bin, 700 bin nüfuslu CHP’nin kalelerine, toplam 9 ilçeye kadın adaylar koyduk. Biz sözde değil özde kadınları siyasete katacağımızı söylüyorduk. Bu kadar iyi yetişmiş kadınların oralara eli değince herkes görecek. 30 aday gösterdik, 9’u kadın, 14 tanesi 40 yaş altı. En az bir, iki yabancı dil bilen, yüksek lisans yapmış, belediyecilik eğitimi almış, pırıl pırıl arkadaşlarımız… Her şeyden önce önemli olan İzmir’in, kamunun menfaatleri.”

 

Özgür Özel, Can Atalay, CHP, TİP, İYİ Parti, Yargı darbesi

Can Atalay’ın vekilliği protestolar eşliğinde düşürüldü! Bozdağ’a Anayasa kitapçığı fırlatıldı

Kaynak: TELE1