Özel’den ‘gri liste’ tepkisi, İmamoğlu’ndan ‘parti içi rekabet’ mesajı

Yayın tarihi: 29 Haziran 2024 Cumartesi 1:42 pm - Güncelleme: 29 Haziran 2024 Cumartesi 1:43 pm

Haber: TELE1 HABER MERKEZİ

Yurt dışı Çalıştay’ında konuşan CHP lideri Özgür Özel, gri listeden çıkılması üzerine yapılan sevinç gösterilerine iktidara tepki gösterirken, İmamoğlu da parti içine yönelik mesajlar vererek “Bireysel, kişisel ve özellikle partimizi, bizleri yoran bütün yüklerden kurtulmaya mecbur olduğumuz bir dönemdeyiz” ifadelerini kullandı.

CHP’nin İstanbul Planlama Ajansı’nda düzenlediği ve üç gün sürecek “Yurt Dışı Birlikleri İkinci Yüzyıl Vizyon Çalıştay”ı başladı. Çalıştayın ilk günkü programına CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Genel Başkan Yardımcıları İlhan Uzgel ve Ensar Aytekin, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.

“ÖVÜNÜLECEK DEĞİL, ÇOK UTANILACAK BIR DURUM…”

Özgür Özel yaptığı konuşmada ‘gri liste’ kararına değinerek, “Bugün ‘gri liste’den çıkmakla övünüyoruz. Buradan hatırlatalım; biz ‘gri liste’ye 2021 yılında girdik. Biz ‘gri liste’ye bugün son günlerde hızla yapılan bazı kanuni düzenlemeler yapılmadığı için girdik… ‘Gri liste’den çıkarılmamızdan bir gece önce ‘siyasi değerlendirmelerle bizi orada tutacaklar mı’ gibi tuhaf değerlendirmelerle yani özgüveni eksik bir şekilde yarım yamalak Burkina Faso’nun olduğu yerden kurtulduk. Ama üç yıldır bizi orada tutan ve Türkiye’yi bu utançla yüzleştiren iktidardan başkası değildi.

“TÜRKİYE’Yİ BU UTANÇLA YÜZLEŞTİREN İKTİDARDIR”

Gri liste’den çıkarılmamızdan bir gece önce ‘siyasi değerlendirmelerle bizi orada tutacaklar mı’ gibi tuhaf değerlendirmelerle yani özgüveni eksik bir şekilde yarım yamalak Burkina Faso’nun olduğu yerden kurtulduk. Ama üç yıldır bizi orada tutan ve Türkiye’yi bu utançla yüzleştiren iktidardan başkası değildi.” dedi.

”YÜKLERDEN KURTULMAYA MECBURUZ”

İmamoğlu da yaptığı konuşmada parti içi rekabet mesajları vererek şu ifadeleri kullandı:

“CHP’nin özellikle Türkiye’nin dönüşüm yolculuğunda verdiğimiz mücadeledeki ilk görev değişime önce kendimizden başlamak zorunda olduğumuzu hatırlamamız. Eksiklerimizi, hatalarımızı, yüzleşmek ve kendimize bu anlamda tabiri caizse çeki düzen vermek zorundayız.

Parti içi rekabetin her koşulda kardeşçe ve aynı zamanda demokratik bir biçimde olmasını sağlamanın şart olduğunu düşünüyorum. Bireysel, kişisel ve özellikle partimizi, bizleri yoran bütün yüklerden kurtulmaya mecbur olduğumuz bir dönemdeyiz.

Rekabet daha iyiye ulaşmanın yoludur. Parti içindeki rekabet, birbiri ile yan yana koşarken çelme takmak değil daha hızlı koşma mücadelesidir. Ayrışma değil bütünleşmenin amacıdır. Partimize yakışmayan tek bir bakışa bile geçit vermemeliyiz.”

İmamoğlu, Türkiye’nin ikinci yüzyılına talip olan partisinin istediği sonucu önümüzdeki ilk genel seçimde almayı umduğunu belirterek sözlerine son verdi.

Özgür Özel’den ceket mesajı: Artık ‘winner’ biziz

Kaynak: TELE1