Özel’den Elvan’a sert tepki: Büyümenin faydası sizin yandaşlarınıza

Yayın tarihi: 30 Kasım 2021 Salı 8:44 pm - Güncelleme: 30 Kasım 2021 Salı 8:44 pm

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, uzun süredir açıklama yapmayan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a tepki gösterdi. Elvan’ın büyüme rakamlarına ilişkin paylaşımını alıntılayan Özel, “Büyümenin faydası sizin yandaşlarınıza” dedi.

Dolarda yaşanan artış ve faiz indirimlerine ilişkin açıklama yapmadığı için eleştirilen Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Görevden alınacağı öne sürülen Elvan, büyüme rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Elvan “Dış talebin verdiği önemli katkıyla 2021’in üçüncü çeyreğinde yıllık yüzde 7,4 oranında büyüdük. Ücretli kesimin milli gelirden aldığı payı artırmak için gerekli adımlar atılacaktır. Vatandaşlarımız müsterih olsun, herkesin büyümeden en iyi şekilde faydalanması temel önceliğimizdir” dedi.

CHP’Lİ ÖZEL’DEN TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medya hesabından Elvan’ın paylaşımını alıntılayarak, “Herkesin eşit faydalanabilmesi için hepimizin önceki yıla göre cari fiyatlarla yüzde 35 büyümüş olması gerekir. Kim yüzde 35 büyüdü Sayın Elvan?” ifadelerine yer verdi.

Özel devamında şu ifadeleri kullandı:

“Ücretlinin payı düştü Karın payı arttı. “Büyüme”nin faydası sizin yandaşlarınıza Zararı işçiye, öğrenciye, memura, emekliye, çalışana”

Özel’in paylaşımı şu şekilde:

CHP Grup Başkanvekili Özel: Lütfi Elvan susturuluyor