Özel: Vali soruşturmayı haberlerden sonra başlatıyorsa bir derin devlet operasyonuna alet oluyor demektir

Yayın tarihi: 23 Eylül 2020 Çarşamba 7:42 am - Güncelleme: 23 Eylül 2020 Çarşamba 7:42 am

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Van Çatak’ta iki yurttaşın askerler tarafından helikopterden atıldığı iddialarıyla ilgili, “Vali soruşturmayı haberlerden sonra başlatıyorsa bir derin devlet operasyonuna alet oluyor demektir” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Van’ın Çatak ilçesinde iki yurttaşın askerler tarafından helikopterden atılmasını iddiasını değerlendirdi. Özel, konuyu Meclis gündemine taşıyacaklarını söyledi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Van Valiliği’nin konunun sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından yaptığı açıklamaya ilişkin, “10 gündür mesele Van’da biliniyorken dün sosyal medyada dile getirilince Van Valiliği açıklama yaptı ‘Soruşturma başlattık” diye. Sen meseleyi hepimizden 10 gün önce biliyormuşsun. Soruşturma vatandaş helikopterden düşünce yapılır, helikopterden düştüğü haber olunca başlamaz” ifadesini kullandı.

Özel, şöyle devam etti: “Van Çatak’ta 2 vatandaşın bir iddiaya göre helikopterden atıldıkları, bir diğer iddiaya göre helikopterin gittiği yerde kendilerine yapılacak muameleden korktukları için kendilerini helikopterden atarak kurtulmaya çalıştıkları ama valiliğin “Bunlar kayalıklardaydı, biz bunları fark ettik, korkup düştüler, helikoptere aldık” şeklinde gecikmiş açıklama şüpheleri dağıtmamıştır. Hepimiz bu meselenin açıklığa kavuşturulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu ülke beyaz Toroslardan çok çekmiştir, ‘biz bir şey yapmadık kendisi 7. kattan atladılar’dan çok çekmiştir. 10 gündür mesele Van’da biliniyorken dün sosyal medyada dile getirilince Van Valiliği açıklama yaptı ‘Soruşturma başlattık” diye. Sen meseleyi hepimizden 10 gün önce biliyormuşsun. Soruşturma vatandaş helikopterden düşünce yapılır, helikopterden düştüğü haber olunca başlamaz. Vali eğer soruşturmayı haberlerden sonra başlatıyorsa orada başka bir derin devlet operasyonuna alet oluyor demektir. Bu konuyu Meclis gündemine de taşıyacağız.”