Özel gün çekilişleri ne kadar etkilidir?

Yayın tarihi: 16 Aralık 2020 Çarşamba 3:47 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2020 Perşembe 3:52 pm

Yılbaşı, sevgililer günü ve anneler günü gibi özel günlerde Instagram’da yapılacak çekilişler, yeni takipçiler kazanılmasında oldukça etkili bir yoldur. Bu nedenle, özellikle az takipçili ve popülerliği az olan hesaplar çekiliş yoluyla daha geniş kitlelere ulaşabilir.

Doğru hashtag kullanımı sizi özel gün çekilişlerinde başarıya götürür. Örneğin; #cekilisvar, #yilbasicekilisi gibi etiketler kullanarak, daha geniş kitlelerin çekilişten haberdar olması sağlanabilir. Ayrıca, çekiliş sonucu verdiğiniz ürün ne olursa olsun hesabı takip etme şartıyla düzenlediğiniz etkinliklerde, daha çok takipçiye kısa sürede ulaşma şansınız vardır.

Oldukça etkili olan çekilişler için sattığınız ürünler arasından en çok beğeni alanı tercih etmeniz, son derece etkili bir yoldur. Her ne kadar kazanma şansı düşük olsa bile insanlar ilgilendikleri bir ürüne ulaşmak için çekilişleri bir umut olarak görür.

Yılbaşı Çekilişi Yaparken Faydalanabileceğiniz Tüyolar Nelerdir?

Çekiliş esnasında size özel bazı şartlar belirleyebilirsiniz. Yorum yapma, arkadaş etiketleme ve beğeni en çok kullanılan şartlardandır. Bunun dışında şu detaylara dikkat ederek çekilişin daha başarılı sonuçlar doğurmasını sağlayabilirsiniz:

  • Çekiliş süresinin kısa tutulması gerekir. Haftalar sonra açıklanan sonuçlar, takipçilerinizin sayfaya olan ilgisinin azalmasına yol açar.

  • Katılım koşullarını açık ve net bir şekilde belirtin. Çok sayıda şart koymanız karışıklığa yol açar. Bu nedenle, en fazla üç adet katılım şartı yeterlidir.

  • Çekilişe yönelik alakasız etiketler kullanmayın. Yılbaşı etiketlerinin yanı sıra ürününüzle, verdiğiniz hizmetlerle alakalı etiketlerde kullanabilirsiniz.

  • Etiket sayısının çok fazla olmamasına özen gösterin.

  • Çekiliş paylaşımını yaptıktan sonra, sonuç açıklanana kadar hatırlatıcı paylaşımlar yapılabilir.

  • Akışı kalabalık hale getirmemek ve çekiliş paylaşımının kaybolmasını önlemek için hikaye kısmında hatırlatıcı paylaşım yapılabilir.

Bu detaylara dikkat etmenin yanı sıra çekiliş aşamasında da sorunla karşılaşmamak için uygun bir program kullanmanız gerekir. Eğer uygun olmayan bir program kullanırsanız, takipçilerinizin hakkının yenmesine ve hediyenin de hak etmeyen kişilere gitmesine yol açabilirsiniz. Bu nedenle profesyonel şekilde hizmet veren programlara yönelmelisiniz.

Yılbaşı Çekilişlerine En Uygun Hediyeler Nelerdir?

Yılbaşı çekilişlerinde verilecek en uygun hediyeler, her hesaba göre farklılık gösterir. Eğer Instagram hesabınız üzerinden satış yapıyorsanız, sattığınız ürünler arasından en çok sevileni çekiliş ile verebilirsiniz. Influencer olarak paylaşım yapıyorsanız; telefon, mücevher ve şık bir yılbaşı biblosu çekiliş için uygun olabilir. Burada tercihinizi bütçenize ya da anlaşma yaptığınız firmaların size gönderdiği ürünlere göre belirlemeniz gerekir.

Bazen farklı hesaplar, ortak bir çekiliş gerçekleştirir. Bu şekilde işbirliği yapan hesaplar, aynı anda takipçi kazanma şansına sahip olur. Bu nedenle, farklı hesapların çekilişini aynı anda yapabilen bir programa sahip olmanız gerekir.

Yılbaşı Çekilişleri İçin Çekiliş Sitesi Önerisi

Instagram çekiliş yapmak için en önemli detaylardan biri de güvenilir bir çekiliş programı kullanmaktır. Güvenilir olmayan programlar, hesabınıza ciddi oranda zarar verebilir. Takipçileriniz çekilişte bir hile uygulandığını anlarsa sizi şikayet ederek, hesabınızın kapanmasına yol açar. Ayrıca verdiğiniz hediye yapılan hile neticesinde dolandırıcıların eline geçer. Profesyonel olmayan programlar, çekiliş esnasında belirlediği birkaç kişi arasından kazananı belirler. Bu nedenle, adil bir çekiliş gerçekleşmez. Ayrıca, güvenli ödeme sistemleri kullanmadıkları için verdiğiniz ödeme bilgilerini dolandırıcılık amaçlı kullanabilir.

Simpliers bu noktada ihtiyaç duyduğunuz güveni size sunar. Kurumsal hesaplardan çok sayıda referansı bulunan Simpliers ile hızlı bir şekilde sonuca ulaşırsınız. Çekiliş sırasında kullanılan sistem sayesinde üçüncü kişilerin müdahale etmesi engellenir. Bu sayede, çok sayıda kişi arasından seçim yapılsa bile en adil sonuçlar ortaya çıkar.