Özel, erken seçim topunu Bahçeli’ye attı

Yayın tarihi: 13 Haziran 2024 Perşembe 12:13 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2024 Perşembe 12:43 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dün yaptığı açıklamalara yanıt verdi. “Belli ki Cumhur İttifakı’nda sorunlar var” diyen Özel, “Bahçeli’ye de bir davette bulunayım. Kendisi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza katılabilir. Bizim ittifakımız Türkiye ittifakı” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Şehit Aileleri ve Gaziler Çalıştayı’na katıldı. Programda ilk olarak İmamoğlu, daha sonra Özel konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin siyaset gündemine oturan açıklamalarını değerlendiren Özel, “Belli ki Cumhur İttifakı’nda sorunlar var. Bu Cumhur İttifakı’nın sorunudur, bizim sorunumuz değil” dedi.

Özel, “Sorunları çözmek için metinde, hem bir kopuş, hem bir sadakat, hem bir bağlılık, hem bir sitem, hem bir tehdit barındırılmış. Bunların hiçbirinden meşgul değiliz. Sayın Bahçeli’ye de bir davette bulunayım. Kendisi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza katılabilir. Bizim ittifakımız Türkiye ittifakı” diye konuştu.

Özel, ayrıca gazetecileri ve yorumcuları hedef alan MHP’li Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter ile ilgili sorulan soruya, “İkisi  de aynısını yapılar, aynı sorumluluk, korku ve telaştalar. Normalleşmeden en çok onlar korkuyor. Çünkü normalleşen Türkiye’de kimse başkentin göbeğinde bir Ülkü Ocakları eski başkanının cenazesini sahipsiz bırakmaz. MHP çok saygın üyelerden oluşan bir parti. Onların da o iki isimden yaka silktiğini biliyoruz” yanıtını verdi.

Bahçeli’nin son açıklaması kafa karıştırdı! Rest mi çekti?

BAHÇELİ’NİN AÇIKLAMALARINA YANIT VERDİ

Özel, dün yaptığı açıklamalar ile gündeme oturan MHP lideri Devlet Bahçeli ile ilgili sorulan soruya şu yanıtı verdi:

-Birkaç gündür önce Sayın Bahçeli’nin yüzüğünü sordunuz. Bahçeli’nin nefes israf etmeden taktığı yüzüğe benim nefes israf edecek halim yoktu. Şimdi de yazılı açıklama yapmış. Ben yine çok fazla nefes israf edip de kamuoyunu, bu suni tartışmayla meşgul etmek istemem.

-Belli ki Cumhur İttifakı’nda sorunlar var. Bu Cumhur İttifakı’nın sorunudur, bizim sorunumuz değil. Biz son seçimi bir siyasi partiyle ittifak yaparak girmedik. Tek başımıza son 47 yılın en yüksek oyunu alarak Türkiye’nin birinci partisi olduk. İttifak ortağı olmadığımız için de kavga edecek kimse yok yanımızda. O yüzden kimseyle bir tartışmamız, gerginliğimiz yok.

“CUMHUR’DAN MEMNUN DEĞİLSE TÜRKİYE İTTİFAKI’NA KATILABİLİR”

-Sorunları çözmek için metinde, hem bir kopuş, hem bir sadakat, hem bir bağlılık, hem bir sitem, hem bir tehdit barındırılmış. Bunların hiçbirinden meşgul değiliz. Sayın Bahçeli’ye de bir davette bulunayım. Kendisi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza katılabilir. Bizim ittifakımız Türkiye ittifakı. O yüzden siyasi partileri birleştirmeye gerek ya da CHP ile bir başka siyasi partiye ittifak teklif etmesine gerek yok. Gelsin Türkiye ittifakına katılsın.

Yavuz Selim Demirağ: Bahçeli köşeye sıkıştı, ‘bizi bu işe bulaştırmayın’ mesajı veriyor

“CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISININ EŞİNİ SAYIŞTA’A SEÇTİRMEK İÇİN RİCACI OLMAZ”

-Burada şöyle bir zorlulukları olur. Bizim ittifakımızda örneğin, bir genel başkan yardımcısının eşini Sayıştay’a seçtirmek için ricacı olmayız. Biz, en düşük emekli maaşının asgari ücret olması için gider konuşur, mücadele veririz. Mesela biz Yargıtay seçimini önce kitleyip, sonra bize yakın bir yüksek yargıcı, Yargıtay başsavcısı yapmak için pazarlık etmeyiz.

“BAHÇELİ KOLAYCILIĞA KAÇMASIN…”

-Eğer Türkiye ittifakında olacaklarsa, adalet ya da diğer bürokrasideki kişilerin bir yerlere gelmesi için itişmeleri, kakışmaları bırakıp, bu krizi yaratan AKP ve kendiliğinin birlikteliğinin sorumluluğundan kaçmayıp, üreticilere, emekçilere, emeklilere sahip çıkacak bir mücadele varsa, gelsin Türkiye ittifakına katılsın. Bize kimse ittifak falan önermesin. Çünkü bugünün sorumluları, bu sorumluluğu taşıyacak. Sayın Bahçeli şöyle bir kolaycılığa kaçmasın: Memleketi bu hale getirip, suç ortağını bize doğru itmesin, bu sorunları ya çözsünler ya da bıraksınlar biz çözeriz

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Bir basın mensubunun “Devlet Bahçeli’nin bu çıkışıyla ilgili erken seçimin gündeme geleceğini düşünüyor musunuz?” sorusunu da yanıtlayan Özel, şöyle konuştu:

-Erken seçim, Sayın Bahçeli’nin uzmanlık alanıdır, kendisine sorun. Eğer bir erken seçim çağrısı yapılırsa değerlendiririz. 

“İZZET ULVİ YÖNTER VE SEMİL YALÇIN’DAN MHP DE YAKA SİLKTİ”

MHP’li Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter’in gazeteci ve yorumculara tehdit içeren mesajlarını da değerlendiren Özel, şu ifadeleri kullandı:

-Sayın İzzet Ulvi Yönter ile Semih Yalçın arasında bir fark yok. İkisi  de aynısını yapılar, aynı sorumluluk, korku ve telaştalar. Normalleşmeden en çok onlar korkuyor. Çünkü normalleşen Türkiye’de kimse başkentin göbeğinde bir Ülkü Ocakları eski başkanının cenazesini sahipsiz bırakmaz. Biz Sinan Ateş cinayetinin aydınlatılması için tavır koyuyoruz. Eşine ve çocuklarına da bütün Türkiye’nin vicdanlı insanlarıyla birlikte sahip çıkıyoruz. Bu saldırgan tweetlerinin milletin gönlünde hiç yeri yok. Onlarla aynı seviyeye inersek çıkarken vurgun yeriz. Onları o seviyede bırakalım. MHP çok saygın üyelerden oluşan bir parti. Onların da o iki isimden yaka silktiğini biliyoruz.

Özgür Özel ile Erdoğan CHP Genel Merkezi’nde görüştü

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin dün yaptığı açıklamalara yanıt verdi. “Belli ki Cumhur İttifakı’nda sorunlar var” diyen Özel, “Bahçeli’ye de bir davette bulunayım. Kendisi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza katılabilir. Bizim ittifakımız Türkiye ittifakı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ