AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Özgür Özel ve Erdoğan görüşmesine ilişkin, “Hiç konuşulmaması anormaldi. Kılıçdaroğlu’nun Özel’in görüşme talebi sonrası ‘Müzakere edilmez, mücadele edilir açıklaması bu sorunun nereden kaynaklandığını gösteriyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşmesine ilişkin bu kez de AKP içerisinden açıklama geldi. Kanal 7’de konuşan AKP Grup Başkanvekili Leyla Şhin Usta, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘müzakere edilmez, mücadele edilir’ açıklamasına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı:

“Görüşmenin ne zaman olacağı konusunda tam bir bilgi yok. Bu hafta ya da diğer hafta için özel kalemler çalışacak diye konuşuldu. Muhtemelen Beştepe’de olacak. Hiç konuşulmaması anormaldi. Kılıçdaroğlu’nun Özel’in görüşme talebi sonrası ‘Müzakere edilmez, mücadele edilir açıklaması bu sorunun nereden kaynaklandığını gösteriyor.

İlk görüşme karar değil, müzakerelerin başlaması ve devam etmesi açısından bir adımdır. Özgür Özel kendi önceki Genel Başkanları ve kendi parti ekipleriyle konuşarak gündemleri getireceğini söylüyor. En başta ekonomi olacak sanırım, kendisi de söylüyor. Bunlar bizim de ana gündemimiz. Ülkenin bu sorunlarının çözülmesi için ‘konuşalım’ demek güzel bir şey.”

KILIÇDAROĞLU’NUN TEPKİSİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle TBMM’de düzenlenen resepsiyonda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir araya gelmesinin ve ardından ikilinin daha sonra görüşeceklerini açıklaması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla tepki göstermişti.

Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Milyonlarca çocuğumuzun beslenme ve eğitim sıkıntısı çektiği,
Milyonlarca gencimizin, bırakın gençliğini yaşamayı, henüz ülkesinde deniz yüzü bile göremediği,
Milyonlarca anne, babanın geçim sıkıntısı içerisinde depresyona girdiği,
Milyonlarca emeklimizin ay sonunu getiremediği, torunlarına bile mahçup olduğu,
Milyonlarca sığınmacının ülkemizin demografik yapısını bozacak şekilde tehlike teşkil ettiği,
Doların 30 liranın üstünde olduğu, bir kuru ekmeğin 10 lira olduğu,
İcra dosyalarını istifleyebilmek için ek binaların kiralandığı bir ülkede;

Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir..!”

Kılıçdaroğlu’ndan Özgür Özel’e ‘Erdoğan’ tepkisi: Sarayla müzakere edilmez…