Özdağ’ın ziyaretinin ardından Akbelen’e şafak baskını! Jandarmadan gazlı müdahale, gözaltılar var

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2023 Pazartesi 8:42 am - Güncelleme: 24 Temmuz 2023 Pazartesi 6:29 pm

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın geçtiğimiz günlerde iki yıldır Akbelen Ormanları’nı korumak için mücadele veren köylülere destek vermek için gerçekleştirdiği ziyaretin ardından bu sabah 05.30 sıralarında jandarma ekipleri geldi. Ekipler, doğa katliamına karşı çıkan İkizköylülere biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından bölge sakinleri gözaltına alındı.

Limak Holding ve İÇTAŞ ortaklığındaki Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nda yapılmak istenilen madene karşı köylülerin direnişi sürüyor.

Tam iki yıldır seslerini duyurmaya çalışan İkizköylülere destek geçtiğimiz günlerde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit özdağ’dan geldi. Özdağ bölgeye giderek açıklamalarda bulundu.

Bugün ise sabah saat 05.30 sıralarında köylülerin ağaçların kesilmesine engel olmak için kurdukları kamp alanına çok sayıda TOMA ve jandarma ekipleri giriş yaptı. Ormanları için direnen köylüler olayı çektikleri videolar ile duyurdu.

BİBER GAZLI MÜDAHALENİN ARDINDAN GÖZALTI

Jandarma ekipleri, doğa katliamına karşı çıkan İkizköylülere biber gazıyla müdahale etti. Müdahale sonrası avukat İsmail Hakkı Atal, İkizköy Çevre Komitesi’nden Hasan Yorulmaz’ın aralarında olduğu 8 kişi gözaltına alındı. TOMA ve biber gazı ile yapılan müdahale nedeniyle 4 kişi de yaralandı.

Akbelen direnişi iki yaşında! “Yılmayacağız, pes etmeyeceğiz”