Özdağ’dan ‘TÜGVA’ çağrısı: Meclis Araştırma Komisyonu kurulsun

Yayın tarihi: 13 Ekim 2021 Çarşamba 3:23 pm - Güncelleme: 6 Nisan 2022 Çarşamba 12:58 pm

Gelecek Partisi Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kurucuları arasında yer aldığı TÜGVA’nın kamu kurumlarına kendi listelerindeki kişileri ‘atadığı’ yönündeki haberlere ilişkin konuştu. Özdağ, Meclis’i ve savcıları belgelerin doğruluğunu araştırmaya davet etti.

Eski TÜGVA yöneticisi Tamer Özsoy, TELE 1’e yaptığı açıklamalarda devletin kadrolarına TÜGVA’nın listelerinde yer alan isimlerin getirildiğini ifade etti. TÜGVA iddiaları yalanlarken Özsoy, “Açıklananlar sadece yüzde 1’i. Lise yıllarından bu yana AKP içinde çalıştım. Genel başkan İBB’den hiç çalışmadan maaş aldı” dedi. TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu ise iddialarla ilgili savunma yaparken belgeleri doğruladı, yöntemin hatalı olduğunu iddia etti.

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, konuya ilişkin açıklama yaptı. Yayınladığı video ile Meclis ve savcılara seslenen Özdağ şunları söyledi:

“TÜGVA ile ilgili bazı iddialar var. TÜGVA sayın cumhurbaşkanının yakınlarının kurduğu bir dernek bir vakıf. Bu vakıf kamu yararına çalışan bir vakıf. Çeşitli imtiyazlardan faydalanıyor. Vergi muafiyetleri var. Aynı zamanda ihalelere girerken de avantajlar sağlıyor. TÜGVA’da bir belge yayınlandı. Muhalefet yayınladı. Burada paralel devlet kurulma çalışmalarının olduğunu söylediler. Devlet dairelerinde insanların nasıl yerleştirileceğine dair belgeler. TÜGVA bunu yalanladı. TÜGVA’nın yalanlaması yeterli değil. TÜGVA derhal bu belgeleri mahkemeye sunacak, savcılar devreye girecek. Savcılar bu belgelerin doğru olup olmadığını araştıracaklar. TBBM’yi de göreve davet ediyorum. TÜGVA’nın yöneticilerinin sayın cumhurbaşkanının yakınları olduğu biliniyor. TÜGVA denilen vakfın iddialara karşı derhal özellikle AKP’nin milletvekillerinin Meclis Araştırma Komisyonu’nun kurulmasını talep etmeli. Belgelerin doğruluğunu Meclis araştırsın. Eğer belgeler sahteyse -töhmetten kurtulsunlar. Doğru ise hiç kimse Türkiye’de paralel devlet kuramaz. Türkiye Cumhuriyeti milletin devletidir. Millet bu devlete sahip çıkmasını bilir. Kimse devleti ele geçirmeye çalışmasın. Ele geçirmeye çalışanların akıbetini 15 Temmuz’da gördük.”

Eski TÜGVA yöneticisi konuştu! Açıklananlar sadece yüzde 1’i

Merdan Yanardağ TÜGVA’nın ‘torpil listesini’ tek tek açıkladı