Özdağ’dan Soylu’ya dava! Kazanırsa hayvanlara mama alacak

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2022 Perşembe 12:19 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 Perşembe 12:28 pm

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Soylu’ya manevi tazminat davası açtı. Özdağ davayı kazanırsa elde edilen tazminatla sokak hayvanlarına mama alacağını açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, hakkındaki sözleri nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya manevi tazminat davası açtı. Davanın kazanılması durumunda elde edilen tazminat sokak hayvanları için mama alınarak barınaklara dağıtılacak.

Bakan Soylu katıldığı bir televizyon programında, Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ için “Hiç muhatabım değildir. Ben bu adamı adam yerine de insan yerine de koymam Bu, hayvandan aşağı bir adamdır. Esfel-i Safilindir, bu kadar basit” ifadelerini kullandı.

Zafer Partisinden yapılan açıklamada bu sözlerin “Kamuoyunda saygınlığı hedef alan küçük düşürücü ifadeler hatta küfür olduğu belirtilerek söyle denildi:

“AİHS ve Anayasa çerçevesinde bir partinin Genel Başkanı sıfatıyla, siyasi bir kişilik olarak düşüncelerini ifade etmiş olmasından dolayı, kamuoyu önünde kişiliğine saldırılmış ve küçük düşürülmeye çalışılmıştır. Bu sebeple Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ tarafından, manevi tazminat davası açılmıştır. Davanın kazanılması durumunda, sokak hayvanları için mama alınarak barınaklara dağıtılacaktır.”

Soylu: Sessiz İstila bir Soros taktiğidir

Ümit Özdağ’dan Süleyman Soylu’ya: Görevin bittiğinde tutuklanacaksın