Gelecek Partisi’nden Ali Babacan’a: İlk biz açıkladık

Yayın tarihi: 28 Nisan 2022 Perşembe 3:15 pm - Güncelleme: 28 Nisan 2022 Perşembe 4:30 pm

Gelecek Partisi’nden seçime kendi isim ve logolarıyla gireceğini açıklayan DEVA Partisi‘ne “İlk biz açıkladık” yönünde bir yanıt geldi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, partisinin milletvekili seçimlerine kendi adı ve logosuyla gireceğine dair tartışma yaratan açıklamasına, Gelecek Partisi’nden ‘önce biz açıklamıştık’ yanıtı geldi.

Gelecek Partisi’nin Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “GELECEK Partisi aylar öncesinde ilk seçimlere TEK başına parti logosu ile gireceğini açıklayan ilk partidir” dedi.

İçten, mesajına Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun bir videosunu da ekledi. Davutoğlu videoda, partinin logosunu kast ederek “Biz, tercihimizi çok açık net söylüyorum. Şu çınar yaprağı Türk siyasetinde kalıcı olacaktır ve kendi çınar yaprağı logomuzla seçime gireriz. Hangi ittifakla, ikili mi, üçlü mü, bölgesel mi… çınar yaprağı olur. Gelecek Partisi ilk seçimine kendi kimliğiyle girer. Ama bunun ittifak kompozisyonu, hep beraber, altı lider olarak konuşacağımız, en fazla milletvekili nasıl çıkacaksa o olur” ifadelerini kullanıyor.

DEVA’nın seçim kararı Saadet ve Gelecek Partisi’ni nasıl etkiler?

Babacan: DEVA seçime kendi adı ve kendi logosuyla girecek

CHP’den DEVA Partisi’nin seçim kararına ilk yorum