Özdağ’dan AKP’lileri gözaltına alan polis ve bekçiler açığa alındı, amirleri sürüldü iddiası

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2022 Cumartesi 3:13 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2022 Cumartesi 3:57 pm

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Zeytinburnu’nda polise saldıran AKP Gençlik Kolları üyelerine işlem yapılmasının İçişleri Bakanı Soylu tarafından engellendiğini, gözaltı işlemi yapan polisler özür diletildiğini, kelepçe takan polis ve bekçinin ise görevden alındığını, amirlerinin ise sürüldüğünü söyledi.

Ümit Özdağ Zeytinburnu’nda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Türk milletinin iç güvenliğini sağlamak ile sorumlu polisimiz saray rejiminin baskısı ve mobingi altında görevini yapamaz duruma gelmiştir. Polis teşkilatı muhalefete oy veren seçmenlere, sıradan sokaktaki AKP’ye oy veren seçmenlere karşı zaman zaman yasaları amacını aşan bir şekilde uygulamaya zorlanırken, AKP seçkinleri ve AKP seçkinlerinin koruması altındaki Suriyelilere karşı polisin eli kolu bağlanmaktadır. Hatay da anayasanın 23. Maddesi Jandarma ve polis aracılığıyla Süleyman Soylu ve vali tarafından çiğnetilmiştir. Bir milletvekili, bir Genel Başkan ve parti divanı bir ilimize sokulmamıştır. Bu Cumhuriyet tarihi boyunca ikinci kez oluyor. İlki Kayseri’de rahmetli İnönü’ye uygulanmıştı. Şimdi aynı uygulamayı İçişleri Bakanı daha doğru bir ifade ile suç İşleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı.

“AKP GENÇLİK KOLLARI HAKKINDA İŞLEM YAPILMASI SOYLU TARAFINDAN ENGELLENDİ”

Bugün burada, Zeytinburnu’nda olma nedenim Zeytinburnu’ndaki bekçi ve polislere terbiyesizce saldıran, huzuru bozan, Ak Parti gençlik kolları üyesi 4 kişi hakkında işlem yapılmasının Suç işleri bakanı Soylu’nun emri ile engellenmiş olmasıdır. Gözaltı işlemlerini yapan polislere suçlulardan özür diletilmiş, kelepçe takan bir polis ve iki bekçi açığa alınmıştır. Bu arada duyuyoruz ki AKP ilçe başkanı polisleri aramış ‘’Merak etme seni bir hafta sonra göreve iade edeceğiz’’ demiş. Şöyle bir parantez daha açayım: Ben buraya gelmeden önce, bazı teşkilat mensubu arkadaşlarımızın kulağına böyle bir olay olmadı diye fısıldanmış. Bakın resmi evrakların tamamı elimde sakın böyle bir numara çekmeye kalkmayın çok mahcup olursunuz. Bu işlem Türk polisini HDP’li milletvekilinin attığı tokattan daha fazla yaralamıştır, onurunu kırmıştır.

“TÜRK EMNİYET TEŞKİLATI AKP’NİN ÖZEL KORUMA ORDUSU DEĞİLDİR”

Hatay Dörtyol’da AKP’li vekilin oğlu ve arkadaşlarından polise özür diletiliyorsunuz. AKP’li vekil Antakya’da polis hakaret ediyor siz Türk polisini şamar oğlanı mı zannediyorsunuz. Türk Emniyet Teşkilatı sizin, AKP’nin özel koruma ordusu değildir. Bunu size öğreteceğiz. Büyük Türk Milletinin polisi Süleyman Soylunun keyfi uygulamalarının karşısında korumasız bırakmayacağız. Soylu zihniyetinin baskıları, Türk polisinde büyük sayıda intiharlara neden olmaktadır. Bakın arkadaşlar 100’ün üstünde polis intihar etmiş. Bir yandan hırsız, uğursuz, tecavüzcü, katiliyle diğer yandan aman dokunmayın dedikleri Suriyelisi İle Afganı ile uğraşan polis, Soylu zihniyetinin baskıları altında evlatlarını intiharlarla kaybetmektedir.

Zafer Partisi Genel Başkanı olarak buradan sesleniyorum. Sevgili arkadaşlar, yılarca polis akademisinde öğretim üyeliği yaptım. Binlerce polis amiri öğrencim oldu. Sizin dertlerinizi, sorunlarınızı gayet yakından biliyoruz. Türk Devletini Türk milletine geri vereceğiz. Emniyet teşkilatı AKP’nin özel koruma ordusu değil, büyük Türk milletinin polisidir. Polisi ezdirmeyeceğiz.”

“ZAMANI GELİRSE PAYLAŞIRIM”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özdağ, tutanakları paylaşıp paylaşmayacağı sorusu üzerine, “Zamanı gelirse paylaşırım ama şu aşamada paylaşmayı düşünmüyorum. Ama durum ne yazık ki mide bulandırıcı” dedi.

Polislerin açığa alınmasıyla ilgili soru üzerine Özdağ, “Son tayinlerde tayini olmayan buradan dün gece bu olayın ortaya çıkmasıyla birlikte iki amirin tayinlerinin Ağrı ve Şırnak’a çıktığını duydum. Resmi evrak hazırlandı mı bilmiyorum ama galiba hazırlanıyordu resmi evrakta. Durum bu merkezde” yanıtını verdi.

Ümit Özdağ ittifak iddialarını yalanladı