Özdağ ve Türk arasında 28 Şubat tartışması!

Yayın tarihi: 2 Mart 2022 Çarşamba 10:52 am - Güncelleme: 2 Mart 2022 Çarşamba 10:56 am

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve Emekli Albay Alican Türk arasında 28 Şubat tartışması çıktı. “Tüm darbeleri kınamalıyız” diyen Özdağ’a Türk, 28 Şubat ile ilgili konuşulan çoğu şeyin gerçekle örtüşmediğini söyledi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve Emekli Albay Alican Türk TELE 1’de yayınlanan Tuba Emlek’in sunduğu Mercek programına konuk oldu. Programda Özdağ ve Türk arasında 28 Şubat tartışması çıktı. Türk, Anavatan Partisi Genel Başkanı Mesut Yılmaz’ın 28 Şubat sürecinde mahkemede yaptığı konuşmadan örnek verdi. Özdağ ise darbe sürecinde 3 kez üniversiteden atıldığını söyledi.

Özdağ şöyle konuştu:

“Türk Silahlı Kuvvetleri güçlü olmalıdır ama o TSK her 10 yılda bir darbe yapmayacak. Ne 1960’ta darbe yapacaklar ne de Demirel şapkasını alıp gidecek. TSK’yı tenzih ederim ama hiç kimse TSK’nın içinde cuntacıların olmasını da kabul etmiyorum. Bütün darbeler kötüdür. Hepsini kınamak zorundayız. Ben üniversitede hocaydım ve 3 defa üniversiteden atıldım.”

“ERBAKAN MİLLİ EĞİTİM’İN KENDİ PARTİSİNE VERİLMESİNDE ISRARCIYDI”

Alican Türk ise Özdağ’ın bu sözlerinin ardından söz alarak darbe süreciyle ilgili söylenenlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Mesut Yılmaz’ın mahkemede yaptığı konuşma ile sürece ilişkin bilgi veren Türk şu ifadeleri kullandı:

“Selçuk Bey’in dediklerine katılıyorum. Merhum Mesut Yılmaz mahkemeye geldi, kendisi konuştu. Size mahkemede söylediklerinden okuyorum:

“1995 seçimlerinden sonra Refah Partisi ile görüşme yaptığımız zaman genel kurmayın bunları engellediğine ilişkin iddialar var. O görüşmelerde bizim anlaşmaya varamamamızın ana sebebi Erbakan ile yaptığımız sayıları bir düzineye yakın olan ikili görüşmeler sırasında benim kendisiyle uyumlu bir ortaklık gerçekleştiremeyeceğimiz konusunda vardığım kanaattir. Bunun da en bariz örneği Avrupa Birliği üyeliğidir. Sayın Erbakan ile yani Refah Partisi ile hükümet kurmama kararı verdik. Bu kararda hiçbir makamın hiçbir telkiniyle karşılaşmadık. Erbakan Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendi partisine verilmesinde ısrarcıydı. Laiklik anlayışında da görüşlerimizin farklı olduğunu tespit ettim. ”

“GERÇEKLE ÖRTÜŞMEDİĞİNİ GÖRDÜM”

Yılmaz’ın konuşmasının ardından cezaevine girdiği süreçte darbe sürecine ilişkin araştırma yaptığını söyleyen Türk, şöyle devam etti:

“28 Şubat üzerine dünya kadar tevatür ve bilgi kirliliği var. Postmodern darbe, askeri darbe deniyor. İrtica konusu benim ilgi alanım da değildi. Ne zamanki cezaevine girdim oturdum 10 sene bu davayı inceledim. Bütün evrakları inceledim. Refah Yol iktidarından sonra siyasal İslamcı çevreler birtakım oy kaybetmeye başlayınca ‘darbe yapıldı biz mağduruz’ şeklinde söylemler geliştirdi. 28 Şubat’ta gerçekleşen çoğu şeyin gerçekle örtüşmediğini gördüm.”

28 Şubat’ta Kılıçdaroğlu’nu kimin fişlediği ortaya çıktı