Özdağ uyarmıştı! Yozgat’ta IŞİD operasyonu: 7 gözaltı

Yayın tarihi: 17 Ocak 2023 Salı 12:32 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2023 Salı 12:32 pm

Yozgat’ta terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonda, aralarında örgütün infaz sorumlusunun da bulunduğu 7 yabancı uyruklu gözaltına alındı. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TELE1’de katıldığı programda IŞİD’in Türkiye’nin 5 şehrinde güvenli evinin olduğunu açıklamıştı.

Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince terör örgütlerinin faaliyetlerinin ortaya çıkarılmasına yönelik çalışma kapsamında, IŞİD adına çatışma bölgelerinde örgütün silahlı eylemlerine katıldıkları ve illegal yollardan Türkiye’ye giriş yaparak Yozgat’ta saklandıkları tespit edilen örgüt üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında örgütün infaz sorumlusunun da bulunduğu Suriye ve Irak uyruklu 7 şüpheli gözaltına alındı. Zanlıların saklandıkları ev ve eklentilerindeki aramada, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

öZDAĞ: IŞİD’İN 5 İLDE GÜVENLİ EVİ VAR

TELE1’de katıldığı yayında IŞD’ın Türkiye’de güvenli evleri olduğunu öne süren Özdağ, “IŞİD hücreleri dışında, yeni IŞİD unsurları, kaçırılacak unsurlar geldiği zaman birinin ifadelerinden biliyoruz. IŞİD’in Türkiye’de beş ayrı ilde güvenli evi var. Suriyeye iç savaş başladıktan sonra giden bu unsurlar Türkiye daha önceden geldiler. Polis sürekli operasyonlarla kontrol altında tutmaya çalışıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Ümit Özdağ: IŞİD’in beş ayrı ilde güvenli evi var