Özdağ: Devlet AKP tarafından cemaat ve tarikatlara pay edildi

Yayın tarihi: 5 Eylül 2022 Pazartesi 3:57 pm - Güncelleme: 5 Eylül 2022 Pazartesi 4:17 pm

AKP iktidarında Türkiye’nin siyasi yapısının ve demografisinin değiştirildiğini söyleyen Özdağ, “Devlet AKP tarafından cemaat ve tarikatlara pay edildi.” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara’da gerçekleştirilen Anadolu Kalesi Projesi Lansman Programı’na katıldı. Özdağ, burada yaptığı konuşmada gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Özdağ, sığınmacı politikalarından bahsetmesinin yanı sıra parti programını da tanıttı.

“DEVLET AKP TARAFINDAN CEMAAT VE TARİKATLARA PAY EDİLDİ”

AKP iktidarında Türkiye’nin demografik yapısının değiştirildiğine dikkat çeken Özdağ, “Zafer Partisi, Türkiye’nin örtülü ve sessiz bir istila ile işgal edilmesine direnmektedir. Türkiye’de devlet Lübnanlaşmakta, coğrafya Filistinleşmektedir. Lübnan’da devlet mezhepler ve dinler arasında paylaştırılmıştır. Devletimiz ise AKP tarafından cemaat ve tarikatlar arasında pay edilmiştir. Devlet Lübnanlaştırılmaktadır. Ülkemiz Filistin’in Yahudiler tarafından satın alınması gibi yabancılar tarafından satın alınmaktadır. Kimse çok bir şey alınmadı demesin. İsrail kurulduğunda ancak yüzde 7’si Yahudilere aitti toprakların. Özetle, Türk milleti devletini yitirmiş durumdadır. Çünkü 20 yıldır. Türkiye’yi Türk zihniyeti değil, sözde siyasal ümmetçi özde Türk düşmanı bir zihniyet talan ve fethetmektedir. Son 20 yılda tarihin en büyük soygunlarından birisi Türkiye’de yaşanmıştır.” ifadelerini kullandı.

Gültekin Uysal ve Ümit Özdağ arasında ‘Afgan’ tartışması

 

Özdağ, partisinin Türk siyasetinde değiştirdiği maddeleri şu şekilde sıraladı:

– Artık siyaset Cumhur ve Millet ittifakı ekseninde iki parçalı değildir. Zafer Partisi Türk siyasetinin üçüncü kutbu olmuştur. Zafer Partisi’nin kurulması ile birlikte Türk siyasetinde sahte Millet İttifakı-Cumhur İttifakı sona ermiştir. Artık siyasetin ayrımı, ülkemizin örtülü işgalini engelleyecek olan Zafer Partisi ile diğer partiler, düzen partileri arasındadır.

– Türk siyasetinin artık ana meselesi sabun köpüğü değerindeki günlük politik tartışmalar değil 13 milyon sığınmacı ve kaçak ile örtülü istila ve Zafer Partisi’nin örtülü istilayı Anadolu Kalesi ile sona erdirmesidir.

– Zafer Partisi 6’lı masanın halkın taleplerinden kopuk cumhurbaşkanlığı tartışmalarına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı aday göstererek son noktayı koymuştur.

– Zafer Partisi çevreci politikaları yan malzeme olmaktan çıkarmış ve partinin ana eksenine oturtmuştur. Erzincan/İliç’te kapatılan çevreyi tahrip eden altın madenini 3 kez giden Dr. Lütfü Şehsuvaroğlu’nun mücadelesi sonuç almıştır. Arkasından Kayseri/Develi’deki çevreyi ve işçileri zehirleyen altın madenini kapattırmıştır. Zafer Partisi, İkizdere’de Cengiz İnşaata karşı çıkmıştır. Zafer Partisi Milas ormanlarında Limak İnşaat’ın tahribatına karşı çıkmıştır. Zafer Partisi Bodrum’da Cennet Koyu’nda Cengiz inşaatın çevre tahribatına karşı çıkmıştır. Partimizin çevreci parti olduğu gerçeği yüksek sesle dile getirilmelidir.

– Zafer Partisi köy okullarını açacağını duyurmuş, AK Parti köy okullarını açma çalışması başlatırken, İYİ Parti “Ben de ben de” diye ortaya atılmıştır.

– Zafer Partisi neoliberal ekonomide sürdürülebilir planlı kalkınma ekonomisine geçişi savunarak Türk siyasetine yeni bir soluk getirmiştir. 6’lı masanın bu adımımızı da takip ettiğini gördük.

“SIĞINMACILARIN GERİ DÖNÜŞÜ KONUSUNDA UMUT OLDUK”

Türkiye’de sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesi konusunda ‘umut’ olduklarını söyleyen Özdağ, “Türk halkı, 13 milyon sığınmacı ve kaçağın ezici baskısı altında kalıyordu. Bunların ülkelerine geri dönmesini arzu ediyordu. Ancak geri döneceklerine inancını yitirmişti. Umutsuzluğun öfkesini yaşıyordu. Zafer Partisi, Türk milletinin sığınmacıların geri dönüşü konusunda umudu oldu.” diye konuştu.

“İKTİDARA GERİ ADIM ATTIRDIK”

Uyguladıkları politikalar sayesinde AKP iktidarına geri adım attırabildiklerini belirten Özdağ, “Zafer Partisi, Erdoğan iktidarının baskısı, saldırgan, nobran, ezen, hor gören, aşağılayan tavrı ve bunlara karşı ezik/silik davranan sarı muhalefetin güven vermeyen tavrından dolayı iktidara öfkelenmeye dahi adeta cesaret edemiyor, iktidara öfkelenirse iktidarın intikam almasından korkuyordu. Böyle bir ortamda AK Parti, halkın öfkesini seçim öncesinde istediği noktaya kanalize edebiliyordu. Oysa Zafer Partisi, iktidarın saldırgan tavrı karşısında dik durdu. Geri adım atmadı. İktidarı geri adım atmaya zorladı. İç İşleri Bakanlığı önünde geri adım attılar. Hatay’da geri adım attılar. Kilis/Öncüpınar kapısında geri adım attılar. Afyonkarahisar’da Diyanet İşleri Başkanlığı’nı telin ettirmeyiz dediler, geri adım attılar. Türk halkı, AK Parti karşında Zafer Partisi’nin geri adım atmayan tavrından dolayı sarı muhalefete duymadığı güveni Zafer Partisine duymaya başladı.” şeklinde konuştu.

“İLK OYUNU KULLANACAK GENÇLERİN YÜZDE 40’I ZAFER PARTİSİ DİYOR”

Önümüzdeki genel seçimlerde ilk kez oy kullanacak gençlerin yüzde 40’ının Zafer Partisi’ne oy vereceğini savunan Özdağ, “Zafer Partisi, Türk gençliğinin partisi olma yolunda büyük mesafe kaydetmiştir ancak daha alınacak çok yolumuz vardır. İlk kez oy kullanacak seçmenin yüzde 40’ı Zafer Partisi demektedir.” dedi.