Özçelebi: Akşener gemileri yaktı

Yayın tarihi: 11 Mart 2021 Perşembe 1:01 pm - Güncelleme: 11 Mart 2021 Perşembe 1:11 pm

Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde programına Siyasal iletişim uzmanı Suat Özçelebi konuk oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Grup Toplantısı’nda yaptığı çıkışı değerlendiren Özçelebi, bu konuşmanın tarihi olduğunu söyledi.

Meral Akşener’in yaptğı konuşmayla Cumhurbaşkanlığı için bir aday olduğunu ekleyerek şu ifadeleri kaydetti: “Meral Akşener’in takındığı tavır, beklenmiyordu. İmamoğlu’nun attığı tweete ters cevap vermeyişi önemli demokratik bir harakettir. Artık Millet İttifakı, Demokratik Millet İttifakı haline gelmiştir. Bu durum Akşener’in çıkışının ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Bu Cumhurbaşkanlığı adaylığı için çok kalın bir çizgidir. Bundan sonra siyaset kendisine farklı bir yol çizmeye çalışıcak. Akşener, ordan merkez sağ partisi çıkmaz diyenlere yeni bir siyaset alanı açarak gösterdi. Kadınlara şikayet ediyorum derken de kadın siyaseti üzerinden erkek siyaseti alanında büyük bir alan açacak. Bahçeli’nin eve dön çağrısı yapması sonrasında şimdi proje olarak sunuluyor. Meral Akşener makul siyaseti yapmaya yöneliyor.”

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ İDDİASI

Cumhurbaşkanı’nın çevresinde bir savrulma olduğuna dikkat çeken Özçelebi, “128 milyar dolar’ın olmadığını hepimiz biliyoruz fakat Cumhurbaşkanı Merkez Bankası’nda durduğunu söylüyor. Cumhurbaşkanı muhalefet gazetecilerinin karşısına geçse bir çok şey ortaya çıkacak. Gerçeklikten kopuk, hakikatler ortada dururken kendi gerçeklerini öne sürüyorlar. Bu bir savrulma ve hala bir toparlanma sağlanamıyor. Sağlık Bakanlığı maske mesafe hijyen diyor ertesi gün kongre yapılıyor. İktidar partisinin kongreleri canlı yayınlanıyor. Z kuşağı nazarında baktıklarında 10 milyon oy kullanılacak 2023 seçimlerinde. Bu insanlara nasıl bir açıklama yapılacak. Kabine değişimi gelebilecek gibi görünüyor. Berat Albayrak’ın tekrardan gelmesi çok yanlış bir adım olacaktır. Bu Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi gibi bir uyduruk sistemden kaynaklanıyor.”