Oyuncuları taşıyan minibüs kaza yaptı

Yayın tarihi: 21 Kasım 2022 Pazartesi 7:57 am - Güncelleme: 21 Kasım 2022 Pazartesi 3:23 pm

Amasya’da tiyatro oyuncularını taşıyan minibüs tıra çarptı. Kazada 3 kişi hayatını kaybederken 8 kişi ise yaralandı. Yaralıların arasında oyuncu Ceyhun Fersoy, Melis İşiten, Sergen Deveci ve arkadaşlarının olduğu öğrenildi.

‘Baş Belası’ adlı tiyatro oyununu Çorum’da sahnelemelerinin ardından Samsun’a doğru hareket eden tiyatro ekibini taşıyan Aykut Bektaş yönetimindeki minibüs, Amasya – Çorum kara yolu üzerinde, Merzifon ilçesine bağlı Çaybaşı Köyü civarında önünde seyreden Hacı Ahmet Kılıç yönetimindeki tıra arkadan çarptı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda acil sağlık, polis, jandarma ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Kazada minibüste sıkışan Tolga Güleryüz, Burak Topçu ve Özgür Karataş olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan sürücü ve minibüsteki Özgür Ayaz, Burak Gülçebi, Melis İşiten, Sergen Deveci, Uğur Şalvarcıoğlu, Ceyhun Fersoy ve Filiz Özbek, ambulanslarla Merzifon ve Suluova’daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Melis İşiten, Filiz Özbek ve Aykut Bektaş, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilirken Uğur Şalvarcıoğlu ve Özgür Ayaz ise Samsun’daki hastaneye sevk edildi. Ceyhun Fersoy ve Burak Gülçebi’nin hastane servisinde, Sergen Deveci’nin ise yoğun bakımda tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

 

URAZ KAYGILAROĞLU: SERGEN DEVECİ’NİN DURUMU BİRAZ DAHA AĞIR

Oyuncu Uraz Kaygılaroğlu, eski eşi Melis İşiten’in de aralarında bulunduğu kaza geçiren oyuncuların son durumuyla ilgili bilgi verdi. Sosyal medya hesabından “arayan soranlara genel bi cevap olsun” başlığıyla video yayınlayan Uraz Kaygılaroğlu, Sergen Deveci’nin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Kaygılaroğlu videoda şu ifadeleri kullandı:

“Yaşanan trafik kazasından beri Melisle irtibat halindeyiz. Çok korktuk. Çok feci bir kaza yaşadılar. Hayatını kaybeden arkadaşlarımız var. Tabii siz de mesajlar atmışsınız iyi mi, değil mi nasıl durumlar diye. Melis’in durumu iyi. Yaralı ama iyi. Değerlerinde bir sorun yok. Hiçbir hayati tehlikesi yok. Kalıcı bir şey yok. Ceyhun iyi. Aynı şekilde ufak tefek yaralı var tabii ama O da iyi. Sergen’in durumu biraz daha ağır.”

FAHRETTİN KOCA’DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan oyucncuların durumuna yönelik açıklama geldi. Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Dün gece Amasya Merzifon’da tiyatro sanatçılarını taşıyan bir minibüsün bir TIR ile çarpışması sonucu meydana gelen kazada minibüste bulunan 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı. 8 yaralı ambulanslarla hastaneye kaldırıldı, 1 kişi ise tedaviye ihtiyaç duymadı.”

ŞOFÖR TUTUKLANDI

Öte yandan, kazayla ilgili sürdürülen soruşturmada süratli olduğu tespit edilen minibüsün sürücüsü Aykut Bektaş (28) ile TIR şoförü Hacı Ahmet K. gözaltına alındı. Sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede hakimliğe çıkarılan 2 sürüden Aykut Bektaş tutuklanırken, diğer sürücü ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıld

Fenerbahçe’nin milli boksörü kaza geçirdi!