Oyun devleri ücretsiz oyun kampanyalarıyla iyice büyümek istiyor

Yayın tarihi: 1 Haziran 2021 Salı 8:00 am - Güncelleme: 31 Mayıs 2021 Pazartesi 6:01 pm

Özellikle son dönemlerde oyun devleri ücretsiz oyun kampanyalarını daha fazla düzenlemeye başladı. Bu konuda en fazla çalışma yürüten şirket diyebiliriz. Hadi gelin bunu neden yaptıklarına biraz daha yakından bakalım.

Dünyanın en büyük oyun markaları kullanıcı sayılarını elbette arttırmak istiyor. Ücretsiz oyun kampanyaları daha çok bunun için düzenlense bile yine de tek neden bu değil. GTA 5 gibi oyunları bile ücretsiz veren bu şirketler aslında birçok sebepten dolayı bunu yapıyor. Öncelikle ilk amacın var olan sayıyı korumak olduğunu söyleyebiliriz.

Epic Games gibi şirketler 350 milyon Fortnite oyuncusunu sistemde tutmaya çalışıyor. Eğer bu oyuncular sistemde kalmazsa büyük bir zarar göreceklerini söyleyebiliriz. Sadece bir yılda bile 100 milyon kişinin arttığı Epic Games üyeliğinde rakamları korumak oldukça zor.

oyun devleri

 

Tüm bunlara ek olarak pazarda daha domine edici olmak gerekiyor. En azından oyun şirketleri böyle bir düşünceye sahip. Onlara göre ne kadar fazla etkili olursanız o kadar çok ayakta kalabilirsiniz. Ayrıca Tencent gibi platformların ortaya çıkması rekabeti daha fazla kızdırdı.

Epic Games Store Borderlands 3 için servet ödemiş

Epic Games gibi şirketlerin sürekli olarak ücretsiz oyun vermesinin bir diğer önemli nedeni ise Steam ile ilgili. Bildiğiniz üzere Steam platformu oyun sektöründe büyük bir dominasyon kurdu. Onun bu gücünü kırmak için yeni kampanyalara yer vermek gerekiyor. Peki sizce oyun şirketleri bedava oyun kampanyaları dışında daha başka neler yapabilir? Konu ile ilgili fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.