Oytun Erbaş yeniden sahnede: Ben Türkiye’nin Elon Musk’ıyım

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2021 Pazar 7:20 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2021 Pazartesi 7:25 am

Pandeminin ilk dönemlerinde verdiği bir röportajda “Koronavirüs Türkleri etkilemez” sözüyle gündem olan Doç. Dr. Oytun Erbaş katıldığı bir programda, “Ben doğru işler yaparsam Ben Türkiye’nin Elon Musk’ıyım. Bak bunda mütevazı değilim. Çünkü şu an bir Oytun yetişmeye kalksa kırk sene sürer” dedi.

Doç. Dr. Oytun Erbaş, Hakan Bilgin’in sunduğu “Mekanın Sahibine Geldik” programına konuk oldu.

40 yaşında olduğunu ve 80 yaşındaki bir Türk profesörün yaptığı her şeyi yaptığını öne süren Erbaş, “Benim önümde kırk yıl daha var. Eğer ben doğru işler yaparsam Ben Türkiye’nin Elon Musk’ıyım. Bak bunda mütevazı değilim. Çünkü şu an bir Oytun yetişmeye kalksa kırk sene sürer” dedi.

KORONAVİRÜS TÜRKLERİ ETKİLEMEZ DEMİŞTİ

Erbaş, İHA tarafından 4 Mart’ta yayınlanan röportajında “Koronavirüs’ün yayıldığı bölge Çin, virüs bu bölgedeki genetik kökendeki insanları tutuyor. Virüsün akciğerde tutunduğu protein Asya’da yani ‘Sarı ırk’ta daha fazla. Beyaz ve sarı ırklarda 6 da 1 oranında daha az. Asla hızlı yayılım beklemiyorum. Biz Türkler Asya ırkıyız ama karışık da bir gen gurubuyuz. Ben Türkiye’nin çok az etkileneceğini düşünüyorum” demişti.