Öyle bir ülke yok! Seçim sonuçları Erdoğan’ı yalanladı

Yayın tarihi: 21 Haziran 2023 Çarşamba 5:18 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2023 Çarşamba 5:25 pm

Erdoğan ‘Dün yine İslam dünyasından bir, ülkenin ismini vermeyeceğim, temsilcisi ziyaretime geldi. Dedi ki ‘Bizde AK Parti’ye çıkan oy yüzde 99’ ifadesini kullandı. Seçim sonuçları Erdoğan’ı yalanlarken, o ülke ‘aranıyor.’

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında seçimlerde bir İslam ülkesinde yüzde 99 oranında oy aldığını, bu bilgiyi de kendisine o ülkenin temsilcisinin verdiğini belirtti.

“Ülkenin ismini vermeyeceğim” diyen Erdoğan şöyle devam etti: “Tercihini demokratik yollarla gösteren tüm vatandaşlarıma, depremzedelerimize teşekkür ediyorum. Aynı şekilde kimi zaman kilometrelerce yol gitme pahasına, demokrasimize güç veren yurt dışındaki vatandaşlarıma minnettarlığımı özellikle ifade ediyorum. Gurbetçilerimiz her iki seçimde de adeta sandıklara koşarak Türkiye’nin iftihar vesilesi olmuştur. Bu seçimlerde tüm gözlerin Türkiye’ye döndüğünü gördük. Seçim sürecimiz yüz milyonlar tarafından yakından takip edildi. Dün yine İslam dünyasından bir, ülkenin ismini vermeyeceğim, temsilcisi ziyaretime geldi. Dedi ki ‘Bizde AK Parti’ye çıkan oy yüzde 99’ ”

Ancak Erdoğan’ın açıklaması seçim sonuçlarıyla uyuşmuyor. 14 Mayıs’taki seçimlerde AKP’nin en yüksek oy aldığı ülke yüzde 93.36 ile Lübnan oldu. Lübnan’ı yüzde 80.48 ile Mısır, yüzde 65.94 Mısır takip etti.

İktidara yandaşı Sabah gazetesinin derlediği sonuçlara göre partilerin ülkelere göre aldığı seçim sonuçları şöyle:

TikTok vurgununda detaylar ortaya çıktı! İşte gözaltına alınan fenomenler

Tunç Soyer’den CHP’ye 3 sayfalık özeleştiri çağrısı

İkinci el araç satanlara kötü alanlara iyi haber

CHP’li vekilin odasının kapısı kırıldı! Böcek araması yapılacak

81 il başkanı CHP Genel Merkezi’nde