Oyları eriyen İYİ Parti seçimli olağanüstü kongreye gidiyor!

Yayın tarihi: 1 Nisan 2024 Pazartesi 2:33 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2024 Pazartesi 2:55 pm

Haber: CEREN URAL

Yerel Seçimlere tek başına girme kararı alan İYİ Parti aldığı oy oranıyla Türkiye’nin altıncı partisi olarak adeta çakıldı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçimlerin ardından ilk kez kamera karşısına geçerek ‘seçimli olağanüstü kongreye’ gideceklerini duyurdu.

Türkiye 31 Mart Yerel Seçimleri için sandık başına gitti. Seçimlere tek başına girme kararı alan İYİ Parti 3 milyon 604 bin 731 oy kaybederek Türkiye’nin altıncı partisi konumuna düştü. Yüzde 3.77 oranında oy alarak adeta çakıldı. Seçimlerin ardından sessizliğe bürünen İYİ Parti’den yapılan açıklamalar merak edilirken Genel Başkan Meral Akşener ilk kez kamera karşısına geçti. Akşener özeleştiri yapacaklarını söyleyerek, “En kısa sürede olağan üstü seçimli kongreyi toplayacağız” dedi.

Akşener’in muhalefete öfke dili çöktü! İYİ Parti eridi

Akşener’in açıklamalarından satırbaşları şöyle:

“ÖZELEŞTİRİMİZİ YAPACAĞIZ”

Milletimiz, şimdiye kadar kesinleşen sonuçlara göre 1 il, 23 ilçe ve 7 belde olmak üzere toplam 31 yeri İYİ Parti’ye emanet etti. Seçmenin hür iradesi ve sandıktaki oyu tartışılamaz

Milletimizin iki yumruk arasına sıkıştırılmaktan ne kadar yorulduğunu gördük. Katılım oranındaki düşüşü hiç bir siyasi görmezden gelemez. Emeklilerimiz sefalet içindeki yaşama mecbur olmadığını sandığa gitmeyerek gösterdi. Atanamayan öğrenmenler öğrencilerine hasret duyduklarını sandığa gitmeyerek gösterdi.

Yıllardır ekonomide yaşanan çöküşü engelleyemeyen basiretsizliğe yeter dedi. Hak yiyen hakka giren adaletsizliğe artık yeter dedi. Ülkemizi makulde buluşturma fırsatını geri tepen Erdoğan’a artık zorundasın dedi. Umarım ki artık milletin karşısında siyaset yapılamayacağını görmüştür.

Elbette ki sandıktan çıkan mesajı duymak hepimizin görevidir. İYİ Parti olarak biz de üzerimize düşen sorumluluğu alacağız. Özeleştirilerimizi yapacağız. Milletimizin mesajını ve çizdiği istikamet doğrultusunda adımlar atacağız. En kısa sürede olağan üstü seçimli kongreyi toplayacağız.

 

Kaynak: TELE1