Oyları eriyen AKP’den Yeniden Refah’a ittifak teklifi

Yayın tarihi: 10 Mart 2023 Cuma 7:20 pm - Güncelleme: 10 Mart 2023 Cuma 7:22 pm

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Yeniden Refah Partisi’nin ziyaretinin ardından, “İnşallah arzu ediyoruz ki bu seçimlerde birlikte yol yürüyelim” dedi. Partinin Genel Başkanı Fatih Erbakan’da teklifi değerlendirip en kısa sürede dönüş yapacaklarını söyledi.

Türkiye, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlere gidecek. Millet İttifakı’nın adayı olarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklanmasının ardından anketlerde eriyen Cumhur İttifakı, çareyi başka partilerde aramaya bşaladı. DSP ve Anavatan Partisi’nin ittifaka dahil olabileceği iddiasının ardından AKP, Yeniden Refah Partisi’ni ziyaret etti.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz beraberindeki heyet ile görüşmenin ardından açıklama yaptı. Binali Yıldırım, Yeniden Refah’a ittifak teklifinde bulunduklarını açıkladı. Yıldırım şunları dile getirdi:

“BİRLİKTE YOL YÜRÜYELİM”

“Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi yapılacak. Bundan sonra görev YSK’nin. YSK de gerekli takvimi kamu oyuna paylaşmış olacak.

Seçimin takvimi de netleştikçe partiler arası görüşme trafiği de yoğunlaşmaya başladı. Bu çerçevede Ali İhsan Yavuz bey ile Ak Parti adına ziyaret etmiş bulunuyoruz. Önümüzdeki yapılacak seçimlerle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Çok faydalı bir görüşme gerçekleştirdik. İnşallah arzu ediyoruz ki bu seçimlerde birlikte yol yürüyelim, Tabi ki sayın genel başkan Erbakan ve arkadaşları bu konuda kendi bünyelerinde değerlendirmelerini yapacaklar. Kararlarını kamuoyuna paylaşacaklardır. Bizlere gösterdikleri sıcak ilgi ve ev sahipliği için teşekkür ediyorum.”

ERDOĞAN’IN SELAMI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan da, Yıldırım’ın ardından şunları dile getirdi:

“AK Parti heyeti olarak, kıymetli başbakanımız ziyarette bulundular. Yaklaşan seçimler dolayısıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Sayın cumhurbaşkanını selamlarını ilettiler. 14 Mayıs seçimlerinde Yeniden Refah’ın Cumhur İttifakın görmek istediklerini ilettiler. Yetkili kurullarımızda daveti istişare edeceğiz en kısa zamanda da cevap vereceğiz”.,

 

‘AK PARTİ MİLLİ GÖRÜŞTEN ÇIKTI’ DEMİŞTİ

Erbakan tek başına seçime gireceklerini söyleyerek, AKP’yi eleştirerek şunları söylemişti:

“Herhangi bir ittifakta yer almayacağız ve Yeniden Refah Partisi olarak tek başımıza seçime gireceğiz. Projelerimizi çıkardığımız kitaplarda anlattık. Biz Türkiye’yi biliyoruz. Türkiye’de maddi ve manevi kalkınma hamleleri yapacağız. Faiz canavarına giden paraların kurtarılması, israfın önlenmesi konusunda çalışacağız, borçsuz, zamsız ve vergisiz kaynak üreteceğiz. Bu kaynak da dar gelirlilerin refah seviyesinin arttırılmasında kullanılacak.”

Erbakan, “Biz Milli Görüş prensipleri çerçevesinde hepimiz birlikte olalım diyoruz. Bu çağrımızı her zaman yapıyoruz. Ancak Milli Görüş’ten çıkan AK Parti’nin icraatları, Saadet Partisi’nin de altılı masada devam etmek istemesi birlik olunmasını mümkün kılmıyor” diye konuşmuştu.