Öykü gönderme yeteneğini test ediyor

Yayın tarihi: 12 Mart 2020 Perşembe 9:34 am - Güncelleme: 12 Mart 2020 Perşembe 9:34 am

Facebook uygulaması üzerinden Instagram’a da öykü gönderme özelliğini 2017 yılında gündeme alınmıştı. Bu amaçla bir araç da yayınlanmıştı ancak araç işlevsiz kalmıştı. Facebook şimdi bu aracı yeniden hayata döndürüyor.

Facebook üzerinden Instagram’a öykü gönderme yeteneğini test etmeye başlayan Facebook, testleri bitirdikten sonra özelliği yayına alacak gibi görünüyor.

Bu hamle ile Zucerberg, Facebook’un terk edilmiş bir kasabaya dönüşmesinin önüne geçebilmeyi umuyor. Zira son dönemlerde kullanıcıların Facebook’u daha az kullanıp zamanlarını Instagram’da geçirmeyi tercih ettiği biliniyor.

öykü gönderme

Öte yandan ABD hükumeti, Facebook’un tekel oluşturacak derecede büyük bir şirkete dönüştüğünü düşünüyor ve küçülmesi gerektiğine inanıyor. Zuckerberg ise bu karara karşı çıkıyor ve Facebook’u bölmeyeceğini vurguluyor. Şimdi Facebook ve Instagram arasındaki organik bağın daha da artması, anti-tekel kurumlarının daha fazla alarm olması anlamına gelebilir.

Facebook da medyaya yaptığı açıklamada da Instagram uygulaması ile daha fazla bağlantı kurulması için çalıştıklarını itiraf etti. Seçim yılında, Facebook’ta pek çok genç demokratın kendisine karşı propaganda yürüteceğini bilen Trump’ın bundan hoşlanmayacağı da tahmin ediliyor. Dolayısıyla, yakın tarihte Facebook’un sert bir anti-tekel soruşturmasına maruz kaldığını görürsek, şaşırmayalım.

Stanford coronavirüs nedeniyle dersleri online’a taşıyor