Oxford Üniversitesi’nden mezun olmuştu! İşsiz adam ailesine dava açtı

Yayın tarihi: 14 Mart 2021 Pazar 4:02 pm - Güncelleme: 14 Mart 2021 Pazar 4:02 pm

Oxford Üniversitesi’nden mezun olan ve işsiz kalan Faiz Sıddık, ömür boyu finansal destek almak için ebeveynlerine karşı yasal işlem başlattı.

Oxford Üniversitesi’nden mezun olan ve 2011 yılından beri işsiz olan Faiz Sıddık, , ebeveynlerine bağımlı ve sağlık sorunları yaşayan yetişkin bir çocuk olduğunu ve bu yüzden finansal destek talep etme hakkı bulunduğunu söyleyerek yasal işlem başlattı. Sıddık’a göre bu desteği engellemek insan hakları ihlali.

Independent Türkçe’nin aktardığına göre 41 yaşındaki Sıddık’ın ebeveynleri Rakshanda ve Javed Sıddık, “zor, talepkar ve inatçı” diye tanımladıkları çocuklarına verdikleri desteği dava nedeniyle kesmek istediklerini söyledi.

Avukat Sıddık, 20 yıldır ailesinin Birleşik Krallık’ın başkenti Londra’daki 1 milyon sterlinlik (yaklaşık 10 milyon 500 bin TL) dairesinde kira vermeden yaşıyor. Sıddık’ın Dubai’de yaşayan ebeveynleri, 41 yaşındaki adamın faturalarını ve diğer giderlerini karşılıyor. 69 yaşındaki annesi Rakshanda Sıddık ve 71 yaşındaki babası Javed Sıddık, oğullarına haftalık 400 (yaklaşık 4 bin TL) sterlinden fazla harçlık da veriyor.

Öte yandan İşsiz adam ebeveynlerine karşı davayı geçen yıl açmış ancak aile mahkemesi bunu reddetmişti. Sıddık şimdi bu kararı temyiz mahkemesine taşıdı.

OXFORD’A DA DAVA AÇMIŞTI

Sıddık 2016’da “yetersiz eğitim” yüzünden düşük puanla mezun olduğunu ve bu yüzden ABD’nin önde gelen hukuk fakültelerinden birine giremediğini belirtip Oxford Üniversitesi’ne dava açmıştı. 1 milyon sterlin talep ettiği dava, 2018’de reddedilmişti.