“Oturduğunuz, kalktığınız adamlar kim hiç mi aklınızdan geçmiyor?”

Yayın tarihi: 20 Haziran 2022 Pazartesi 3:25 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2022 Pazartesi 3:25 pm

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin Bölge Sulama Kooperatifler Birliği Başkanı Ersin Akdoğan’ın dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alınmasını değerlendirdi. Başarır, “AKP dönemlerinde vurgun yapmak özendirici hale getirildi” dedi.

250 kadar müteahhit firmayı en az 300 milyon lira dolandırmakla suçlanan S.S. Mersin Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği yanı sıra S.S. Silifke ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi başkanı olarak da görev yapan Ersin Akdoğan için tutuklama kararı verildi.

‘BU NASIL BİR DÜZEN, NASIL BİR ANLAYIŞ’

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 300 milyonluk vurgunu sert bir dille eleştirdi. “AKP dönemlerinde vurgun yapmak özendirici hale getirildi” diyen başarır, “Ülkemiz öyle bir hale geldi ki başında bulunduğu kurumu kullanarak kendilerine çıkar sağlamak, vurgun yapmak artık sıradan hale geldi. Neredeyse her gün bir dolandırıcılık haberiyle uyanır olduk. İşte en son seçim bölgem olan Mersin’deki bir dolandırıcılık haberiyle karşı karşıyayız. 70 bin Mersinli çiftçimizin üyesi olduğu bir kooperatifin başındaki adam 300 milyonluk vurgun yapıyor. 250’ye yakın firmayı dolandırıyor. İlgili Bakanlıklar hiç mi denetlemiyor bu kurumları? Dolandırılan insanlar şikâyet etmedikçe işlenilen suçlardan bakanlıkların haberi dahi olmuyor. Bir de bu utanmaz adam AKP’den Mersin Milletvekili aday adaylığını, Silifke Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklıyor. Bu nasıl bir düzen? Bu nasıl bir anlayış?” ifadelerini kullandı.

Dolandırıcılık iddiasıyla gözaltına alına alınan Ersin Akdoğan’ın paylaşımları

‘GÖREVİNİZ KARA PARA AKLAYICILARINA, UYUŞTURUCU BARONLARINA HİZMET Mİ?’

“Suçlu olduğu belirlenen kişilerle fotoğrafı olan AKP’li vekil ve bakanların olduğunu” söyleyen Başarır, “Buradan ilgili bakanlara sesleniyorum: Oturduğunuz kalktığınız, kahve içtiğiniz adamlar kimler hiç mi aklınızdan geçmiyor? Sizin göreviniz dolandırıcılara, kara para aklayıcılarına, uyuşturucu baronlarına mı hizmet etmek yoksa vatandaşa mı hizmet etmek” sözlerini ifade etti.

Ali Mahir Başarır’dan 4 milyarlık zarara sert tepki: Bir parça utanın artık