Otomobili çalan hırsız Whatsapp’tan arayıp para istedi

Yayın tarihi: 21 Şubat 2022 Pazartesi 8:22 am - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 8:22 am

İstanbul Büyükçekmece’de 6 Ocak’ta bir evin önünden aracı çalan hırsızlar Whatsapp üzerinden araç sahibi ile iletişime geçti. Hırsızlar araç sahibine, “40 bin Türk Lirası verirsen arabanı alırsın. Polisi karıştırırsan sıkıntı yaşarsın” dedi.

Olay 6 Ocak’ta meydana geldi. Hırsızlar park eden bir Seat Toledo marka aracı çaldı. Aracının çalındığını 6 Ocak’ta sosyal medya üzerinden paylaşan Can adlı yurttaş, dün hırsızların kendisiyle temas kurduğunu yazdı. Hırsızların Whatsapp üzerinden Hollanda kodlu bir numara ile ulaştığını duyuran yurttaşın Ekşi Sözlük’te yaptığı paylaşım şöyle:

“EMNİYET BULAMIYOR”

“6 ocak 2022’te Büyükçekmece ilçesinden çalınan aracım için instagram’dan yaptırdığım paylaşım sonrası Hollanda kodlu bir numara ulaştı ve benim aracımın videosunu çekip bana gönderdi. ‘Tam 40 bin Türk Lirası verirsen arabanı alırsın’ dedi. ‘Polisi karıştırırsan sıkıntı yaşarsın’ dedi. ’40 gündür bak emniyet bulamıyor parayı getir aramızda çözelim işi’ dedi. Parçalanırsa vidasını bile bulamazsın gibi söylemlerde bulundu. Tabi elden alacak kadar keriz değil ‘farklı mafya gruplarını araya koy’ dedi. Param garanti olsun ben de yakalanmayayım düşüncesinde şu an.

“ARACIMLA HIRSIZLIK YAPTILAR”

Bundan haftalar önce bana Instagram’dan da ulaşmıştı hırsız, yine aynı şekilde para talebinde bulundu. İstanbul Emniyeti’nde tüm kayıtlar olmasına rağmen 6 Ocak’tan beri ne hırsızlar var ne de ortada araba var. 3 hafta önce benim OGS ile köprüden, 1 hafta önce benim OGS ile otoyoldan geçtiler. O kadar rahatlar. Benim araçla hırsızlıklar yaptılar. Hırsız beni Whatsapp’tan sesli bile aradı. Allah kimseyi bu hallere düşürmesin. Düşerseniz işte durum budur. Arabaya benzini döküp yakacak kafaya ulaştım şu an. Ve hatta hırsızları bir yerde tutsam kendi adaletimi sağlayacak uç noktadayım.”

Hırsızların attığı Whatsapp mesajları şöyle: