Otomobil üretimi durma noktasına geldi

Yayın tarihi: 1 Nisan 2021 Perşembe 7:30 am - Güncelleme: 31 Mart 2021 Çarşamba 6:28 pm

Son günlerde küresel bir çip krizinden söz ediliyor. Bu kriz akıllı telefonlardan tutun da otomobillere kadar uzanan büyük bir tedarik zincirini etkiler duruma geldi.

Geçtiğimiz günlerde bazı otomobil üreticileri mevcut sıkıntılar yüzünden üretimi durdurma kararı aldıklarını açıklamıştı.

Bu açıklamaların ardından genel görüş çip sıkıntısından ötürü üretimin durma noktasına geldiği yönündeydi. Fakat görünen o ki çipten ziyada farklı parçaların tedarikinde de sıkıntılar mevcut.

Konu ile ilgili bazı açıklamalarda bulunan yetkili isimler çip sorununun haricinde farklı sıkıntılarla da boğuştuklarını söylediler.

Otomobil üretimi

Geçtiğimiz günlerde Süveyş kanalında yaşanan kaza da otomobil üretimini derinden etkilemiş. Çünkü hali hazırda üretim bandında olması gereken pek çok parça bu kazadan ötürü denizin üzerinde mahsur kalmış durumda.

Bir yandan çip krizi, diğer yandan parça krizi yaşanınca üreticiler de mecbur olarak üretim bandını durdurma kararı almışlar. Önümüzdeki süreçte parça krizi aşılsa bile çip sıkıntısının bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

Hali hazırda Intel gibi dünya devlerinin Çip üretimi konusunda bazı adımları mevcut. Fakat gelişmiş teknolojilere sahip çip fabrikalarını kurup hazır hale getirmek için en az 2 – 3 senelik bir zaman dilimine ihtiyaç var. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Karşınızda katlanabilir süper akıllı telefon Mi MIX Fold