Otomobil üreticileri koronavirüs için harekete geçtiler

Yayın tarihi: 25 Mart 2020 Çarşamba 11:59 am - Güncelleme: 25 Mart 2020 Çarşamba 12:00 pm

13 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine sebep olan Koronavirüsü çok büyük bir hızla öldürmeye devam ediyor ve otomobil üreticileri durumdan çok endişeli. Bu salgınından korunmak için birçok bilim insanı ve sektör bir araya geldi.

Otomobil üreticileri Koronavirüsü için harekete geçtiler. İtalya’da hasta sayısının çok fazla artması ile birlikte solunum cihazları için yardım istendi. Bildiğiniz üzere Avrupa otomotiv merkezi ve bu konuda İtalya’ya büyük destek sağlayabilir.

Koronavirüsü

Otomotiv sektöründe önemli bir yere sahip olan İtalya otomotiv üreticileri yeni bir alan oluşturmaya çalışıyor solunum cihazlarının yetişmemesi üzerine birçok İtalyan şirket otomotiv üretimi yerine otomobil üretimi yapacaklarını ifade etti.

Sadece İtalyan otomobil şirketleri değil aynı zamanda ABD ve diğer ülkelerdeki otomobil şirketleri de elini taşın altına koydu. General Motors gibi şirketler ve Tesla solunum cihazı üretimine başlayabileceğini ifade etti. Musk, “Tesla, ileri HVAC sistemlerine sahip arabalar üretiyor. SpaceX, yaşam destek sistemleri olan uzay aracı yapıyor. Suni solunum cihazları zor değil ancak hemen üretilemez” sözlerine yer verdi.

Dünyanın gözü İtalya üzerindeyken ölümlerin daha da fazla artmasından korkuluyor. Otomobil şirketleri hızlı bir şekilde solunun cihazları üretimine başlamazsa bu ölümler kaçınılmaz olacak.

Huawei P Smart Pro video inceleme