Hollanda Vizesi Nasıl ve Nereden Alınır?

Yayın tarihi: 21 Eylül 2020 Pazartesi 3:45 pm - Güncelleme: 22 Eylül 2020 Salı 12:39 pm

Hollanda’ya vize almak isteyenler, vize işlemlerini gerçekleştirmek için ne yapmaları gerektiğini Marina Vize Başvuru Merkezi’nden öğrenebilirler. Vize başvurusunda bulunmak, kolay bir süreç değildir. Oldukça uzun sürebilmekte ve evrakların hazırlanmasına çeşitli hatalar yapılabilmektedir. Marina Vize Başvuru Merkezi gibi danışmanlık firmaları, hatalı evraklar yüzünden vize başvurularının olumsuz sonuçlanmasına engel olmaya çalışır. Marina Vize Başvuru Merkezi firması, Hollanda vizesi için yetkili ve tecrübeli bir firma olarak hizmet sağlamaktadır. Müşterilerin seyahat amacı ne olursa olsun, uygun vize başvuruları gerçekleştirilmektedir. Danışmanlık firmasından destek almak, uzun süreli vize başvurularında büyük bir destek sağlar. En kısa sürede vizelerini temin etmek isteyenler, firmadan bilgi alabilirler.

Hollanda Vizesi Nasıl Alınır?

Hollanda vizesi başvurusu, Bordo pasaport sahiplerinden istenmektedir. Diğer pasaportlar için 90 günlük vizesiz giriş hakkı bulunmaktadır. 90 günlük süre, 6 ay içerisinde gerçekleştirilebilecek olan toplam ziyaret süresini ifade etmektedir. Süre aşıldıysa, bu pasaporta sahip kişilerden de vize istenmektedir. Marina Vize Başvuru Merkezi, ihtiyacınız olan vizeyi en kısa sürede alabilmeniz için titizlikle çalışır. Hollanda vizesi işlemleri, bireysel olarak da gerçekleştirilebilir. Danışman firmalardan destek almak ise başvuru sürecinin başlatılması, evrakların istenilen düzende tespit edilmesi gibi konularda müşterilerin yükünü azaltmaktadır. Başvuru sürecini ve sonuçlarını da takip eden firma, sonuç elde edildikten sonra müşterileri ile iletişime geçerek bilgilendirme yapmaktadır. Olumlu sonuçlanan başvurular sonucunda alınan belgeler, müşterilerin adreslerine gönderilmektedir.

Hollanda, Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır. Schengen vizesi almış olan kişiler, sahip oldukları vizeyi kullanarak da ülkeye giriş yapabilirler. Hollanda vize ücreti, zamanında yatırılmalıdır. Banka hesaplarına transfer şeklinde ödeme yapılabilir. Nakit olarak, elden teslim ödeme yapılmamaktadır. Vize ücretleri, farklı vize türlerine göre Hollanda Konsolosluğu tarafından belirtilmiştir. Ödemeler yapılırken, istenilen döviz kurunda ödeme yapılmasına dikkat edilmelidir. Hollanda vize örneği ile gösterilen belge, başvurusu onaylanacak kişilerin alacakları belgedir.

Hollanda Vize Çeşitleri

Hollanda’ya vize danışmanlığı hizmeti için tercih edilen firmalardan biri olan Marina Vize Başvuru Merkezi, müşterilerinin mutlu bir sonuçla ayrılmaları için profesyonel bir çalışma sergilemektedir. Hollanda’ ya vize başvurusu yapılırken, müşterilerin seyahat amaçları öğrenilmektedir. Bu amaca uygun bir vizenin seçilmesi gerekir. Başvurularda kullanılacak pasaportun, kullanılabilir durumda olması gerekir. Boş sayfalar olup olmadığı ve 10 yıldan eski olmaması kontrol edilmelidir. Pasaportun geçerlilik süresi, Türkiye’ye geri dönüş tarihinden sonra en az 3 ay daha devam etmelidir.

Hollanda Turistik Vize:  Turistik vize için başvurular, konsolosluklar tarafından yetkilendirilen aracı kurumlarla gerçekleştirilebilmektedir. Konsolosluğa doğrudan başvuru yapılamamaktadır. Turistik seyahatin, belgelerle sunulması gerekmektedir. Otel rezervasyonları ve uçak biletleri de dosyaya dahil edilmelidir. Otel rezervasyonunda, belgede yazan isim ile başvuru yapan kişinin ismi aynı olmalıdır. Uçak rezervasyonları da seyahat tarihine uygun bir şekilde yapılmalıdır. Herhangi bir uyumsuzluk tespit edildiğinde, vize başvurusu reddedilebilmektedir. Hazırlanması gereken evraklar, kişinin mesleğine göre değişiklik göstermektedir. 2014 yılından beri gerçekleştirilen parmak izi uygulaması nedeniyle, belirlenen gün ve saatte vize başvuru merkezlerinde bulunulması gerekmektedir. Parmak izi bir kere verildikten sonra 5 yıl geçerliliğe sahiptir. Son 5 yıl içerisinde parmak izi vermiş olan kişiler, tekrar bu işlem için vize başvuru merkezine gitmek zorunda değiller.

Hollanda Çalışma Vizesi: Çalışma izni için başvuru yapacak olan kişilerin, oturma izni için de başvuru yapmaları gerekmektedir. İş sözleşmesinin fotokopisi de diğer belgeler ile birlikte dosyaya eklenmelidir. Herhangi bir davet almada, serbest iş yapmak isteyenler ise Ticaret Odası kaydı, özgeçmiş gibi kişisel bilgiler, maddi durum gibi bilgileri içeren belgelerin hazırlanması gerekmektedir.

İtalya Eğitim Vizesi: Hollanda’da eğitim almak için vize başvurusu gerçekleştirmek, uzun süreli vize başvuruları arasında değerlendirilmektedir. Bu nedenle oturum izni için de başvuru yapılması gerekmektedir. Hollanda’daki üniversite tarafından kabul belgesi de temin edilmelidir. Bu belge üzerinde eğitim süresi ve şehir hakkında bilgiler bulunmalıdır.

Hollanda Evlilik Vizesi: 2013 yılında, aile birleşimi vizesi başvurusu için geçici oturum iznine sahip olma şartı kaldırılmıştır. Hollanda’ya aile birleşimi nedeniyle yerleşmek isteyenlerin 21 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Aile birleşimi vizesi için evlilik şartı aranmamaktadır. Evlilik gerçekleşmemiş birliktelikler için ilişkiyi ispat eden fotoğraflar istenebilir, ilişki hakkında sorular sorulabilir.  Hollanda’daki eşinin yanına taşınmak isteyenler, oturma izni konusunda gerekli başvuruları gerçekleştirmelidir. Başvurularda aranan şartlardan biri de, Hollanda’da yaşayan eşin herhangi bir iş yeri ile 1 yıllık sözleşmesi olmasıdır. Gelir düzeyinin de en az asgari ücret düzeyinde olması beklenmektedir.

Hollanda Express Vize: Express vize başvurularını kabul eden ülkelerden biri olan Hollanda, başvuru işlemlerinin daha hızlı gerçekleştirmek için bazı prosedürlerin atlanmasına izin vermektedir. Vize sonuçlarının çıkmasında herhangi bir hızlandırma yapılmamaktadır. Hızlı bir şekilde başvuruların alınıyor oluşu, sürecin normalden daha kısa sürmesini sağlamaktadır.

Hollanda Ticari Vize: Ticari vize alan kişiler, ziyaret ettikleri ülkede iş gezileri, iş toplantıları gibi ticari faaliyetleri rahatlıkla gerçekleştirebilirler. Temin edilen davet mektubunun kaşeli ve imzalı olması gerekmektedir. Davet eden ve edilen şirketlerin evrakları, güncel bir şekilde hazırlanmalıdır. Ticari vize başvurularının sonuçlanması 15 iş gününü bulabilmektedir. Ek evrakların talep edilmesi durumunda süreç daha da uzayabilir. Bu nedenle, seyahatten 1 ay önce başvurular gerçekleştirilmelidir. Vize başvurusu yapan kişi ya da şirketin hesabında en az 4000 TL bakiye bulunması şartı da aranmaktadır.

 

 

Schengen Vizesi En kolay Veren Ülke Fransa

Marina Vize Başvuru Merkezi, Fransa’ya vize almak için başvururken aradığınız desteği ve yardımı sağlayabilecek bir firmadır. Marina Vize Başvuru Merkezi gibi danışmanlık firmalarının seçiminde, ülkenin vizesi için yetkisi olup olmadığı kontrol edilmelidir. Marina Vize Başvuru Merkezi firması, Fransa vizesi için başvurulabilecek yetkili bir firmadır. Vize için istenen belgeler, koşullara göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, güncel evrak listesi için danışman firmadan destek alınabilir. Firmaya teslim ettiğiniz evraklar, Fransa Konsolosluğu tarafından belirtilen kriterlere uygun bir şekilde düzenledikten sonra müşteri adına teslim edilmektedir.

Fransa Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa vizesi başvurusu için Fransa Konsolosluklarına belgelerin teslim edilmesi, seyahat tarihinden en geç 4 hafta önce gerçekleştirilmelidir. Marina Vize Başvuru Merkezi, vize işlemlerinin zamanında sonuçlanabilmesi için zaman faktörüne dikkat etmektedir. Fransa vizesi işlemleri için vize türüne göre farklı evraklar talep edilebilir. Marina Vize Başvuru Merkezi, müşterilerine evrak listesi ve prosedürün nasıl işlediği konusunda detaylı bir şekilde bilgilendirme yapmaktadır. Fransa vize başvurularına başlanmadan önce, pasaportun geçerlilik süresi kontrol edilmelidir. Pasaportu olmayan kişiler, pasaport çıkarması için yapılması gereken işlemleri gerçekleştirilmelidir. Fransa, bazı pasaport türlerinde 6 ay içerisinde toplamda 90 günü aşmayan ziyaretlerde vize talep etmemektedir. Bu pasaportlar Gri, Yeşil ve Siyah T.C pasaportlarıdır. Pasaport hazırlandıktan sonra, seyahat amacına göre vize seçimi yapılmalıdır. Marina Vize Başvuru Merkezi, vize seçimi konusunda da en uygun tercihi yapmanıza yardımcı olur. Her vize çeşidinin tanıdığı farklı haklar vardır. Bu nedenle doğru vize çeşidinin seçimi kritik önem taşımaktadır.

Fransa Konsoloslukları, vize başvuruları için şahsi başvuruları kabul etmemektedir. Danışman firmalar aracılığı ile başvuru yapılabilmektedir. Vizesi onaylanan kişilerden parmak izi, ek evrak talebi ya da yüz yüze görüşme gibi istekler yapılabilir. Başvuru sonucunda ret cevabı alan kişiler, vize için tekrar başvuru yapabilme hakkına sahiptir.  Fransa vize ücreti, seçilen vize çeşidine göre değişir. Ödemeler, ilgili banka hesabına yapılmalıdır. Nakit ödeme alınmamaktadır. Fransa vize örneği incelemek isteyenler, site üzerindeki fotoğrafa göz atabilirler.

Fransa Vize Çeşitleri

Fransa’ya vize danışmanlığı hizmeti veren Marina Vize Başvuru Merkezi, vize seçiminde de müşterilerine yardımcı olan bir firmadır. Seyahat amacına göre farklı vize tipleri bulunur. Vize tipleri ülkede ne kadar süre kalınabileceğini, ülkede hangi hizmetlerden yararlanılabileceğini ve hangi yasal olarak hangi işlemlerin yapılabileceğini belirler. Başvurulan vize tiplerinde ortak olarak istenen ve ek olarak istenen bazı belgeler bulunmaktadır. Kısa süreli vizeler, 90 günü aşmayan seyahatler olarak gruplandırılmaktadır. Uzun süreli vizeler ise eğitim, aile birleşimi, çalışma gibi amaçlarla ülkede kalmak isteyenlerin başvurmaları gereken vizedir.

Fransa Turistik Vize:  Fransa Turistik Vize’sine sahip olan kişiler, ülkede en fazla 90 gün kalma hakkına sahiptir. Seyahat amacı tamamen turistik amaçlar taşımalıdır. Seminer, konferans, iş toplantısı gibi aktiviteler için farklı bir vize alınması gerekmektedir. Vize başvurusunda kullanılacak pasaportun, dönüş tarihinden 3 ay sonra da geçerliliği olması gerekmektedir.  Vize basımının gerçekleşebilmesi için de pasaport içerisinde boş sayfa olması gerekmektedir. Bu kriterleri taşımayan pasaportların yenilenmeleri gerekir. Meslek durumuna ilgili belgeler de başvuru dosyasına eklenmelidir. Vize başvuru formu, eksiksiz ve güncel bilgilerle doldurulmalıdır.

Fransa Çalışma Vizesi: 90 süreden kısa sürecek çalışma süresi için, Fransa Çalışma Bakanlığı olan DIRECCTE’ den geçici çalışma izni alınması gerekmektedir. Daha uzun süre çalışacak olanlar ise oturum izni almalıdır. Aile bireylerinin de ülkeye gelmesi durumunda “refakatçi aile üyesi” prosedürlerine göre başvuru yapılması gerekmektedir. Fransa, meslek dallarına göre farklı çalışma izinleri vermektedir. Özel yetenek için çalışma izni, Avrupa Birliği Mavi Kart, yatırımcı ve şirket sahipleri için çalışma izni, bilim adamları ve araştırmacılar için çalışma izni, dönemsel çalışanlar için çalışma izni, verilen izin türleri arasındadır.

Fransa Eğitim Vizesi: Yaz döneminde gidilen dil okulları gibi, 3 ayı aşmayan eğitimler için kısa süreli Fransa Schengen Vizesi’ ne başvuru yapılabilir. Bunun için başvurulan dil okuluna kayıt yaptırıldığına dair evrakların vize başvuru dosyasına eklenmesi gerekmektedir. Üniversite eğitimi için vize almak isteyenler ise kabul edildikleri okuldan kabul belgelerini temin ettikten sonra başvuru işlemlerini başlatabilirler. Kabul belgesi olmayan başvurular ret cevabı almaktadır.

Fransa Evlilik Vizesi: Fransa evlilik vizesi, yalnızca evlenme amacıyla ülkeye giden kişilere verilebilmektedir. Bu vizeye sahip olan kişiler, ülkeye yerleşme hakkına sahip değildir. Yalnızca evliliğin gerçekleşeceği dönemde kullanılabilir. Ülkede kalmak isteyenler, uzun süreli vize türlerine başvuru yapmalıdır. Aile birleşimi vizesi için başvuru yapılabilir. Evlenme ehliyeti belgesi, Fransız eşin kimlik bilgileri, seyahat sağlık sigortası ve konaklama belgeleri, istenen belgeler arasındadır.

Fransa Express Vize: Fransa’ ya acil seyahat edilmesi gerektiği durumlar için express vize uygulaması kullanılabilir. Bu vize uygulaması, Fransa tarafından da uygulanmaktadır. Express vize, diğer vize türlerine göre daha hızlı başvuru yapılabilmesine olanak tanımaktadır. Başvuruların sonuçlanması ise yoğunluğa göre değişebilmektedir.

Fransa Ticari Vize: İş seyahatleri için alınması gereken ticari vize de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Vize için davet eden firmanın antetli kağıdına düzenlenmiş davetiye belgesi kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır. Şirket evraklarının güncel tarihli olmasına dikkat edilmelidir. Şirket banka hesabında en az 5000 TL bakiye bulunmalıdır. Son 3 aylık hesap hareketlerini içeren belge de hazırlanmalıdır. Vize talep dilekçeleri, İngilizce ya da Türkçe olarak hazırlanabilir.

 

Marina Vize Başvuru Merkezi

Aksaray Mahallesi Teceddüt Sokak

No:19/3 Fatih/İstanbul

Tel:0212 530 04 25

Mobil:0538 954 74 58

E-Mail: [email protected]

Web: https://www.marinavize.com