Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması ve tutuklanması sürecinde euro/TL kuru 37,8 liradan 44,8 liraya yükseldi ve 28 Şubat’tan itibaren artış oranı yüzde 18’e çıktı. Bu yükseliş, bazı otomobil markalarının mart ayında ara zam yapmasına neden oldu.

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, Toyota Türkiye Pazarlama CEO'su Ali Haydar Bozkurt kur artışının otomobil fiyatlarını doğrudan etkilediğini ve ara zammın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

"KUR ARTARSA FİYAT ARTAR"

Bozkurt, kur artışının fiyat artışını zorunlu kıldığını vurguladı ve “Fiyatı 3 şey belirler: Vergi, üretici ve kur” dedi. Bozkurt, “Kur artarsa fiyat artar, bunun başka bir çıkış yolu yok” şeklinde konuştu. Ayrıca, vergi ve gümrük artışlarının da fiyatlara etkisi olduğunu belirtti.

BEKLENTİLER NELER?

Bozkurt, kredi kullanımı ve ÖTV baremlerinde bir değişiklik olmasını ümit ettiklerini ancak yakın gelecekte bir değişiklik beklemediklerini söyledi. Ayrıca, ikinci el araçlarda kredi kısıtlamalarının kaldırılmasının faydalı olabileceğini belirtti.

Emekliler bayrama zamsız girecek! Emekliler bayrama zamsız girecek!

Kaynak: Patronlar Dünyası