Otomobil fiyatları yine arttı

Yayın tarihi: 27 Haziran 2021 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 26 Haziran 2021 Cumartesi 9:43 am

Ülkemizde yaz ayları geldiğinde otomobil fiyatlarında sebepsiz artışlar gerçekleşir. Burada sadece ikinci el otomobil piyasasını kast etmiyoruz. İkinci el otomobil piyasasında olduğu gibi, sıfır otomobil piyasasında da önemli artışlar söz konusu.

Biz genelde fiyatların ay başında güncellenmesine alışığız. Yani sıfır otomobil tarafında ay başında bazı üreticiler fiyatlarını günceller ve o ay boyunca bahse konu fiyatlar geçerli olur.

Otomobil fiyatları

Şu sıralar bu tabu da yıkılmış durumda. Hangi üreticinin fiyat listesini ne zaman güncelleyeceği artık pek belli olmuyor. Bazı üreticiler ay başlarında fiyat güncellemelerine devam ederken, bazıları ise ay ortalarında bir anda fiyatlarını güncelliyorlar.

Haziran aylarının son günlerine gelmiş olmamıza rağmen araç fiyatları artmaya yine devam ediyor. İlginçtir ki bazı üreticiler fiyatlarını ikinciye güncellerken, bazıları ise Haziran fiyatlarını yeni yayınlıyorlar. İşin kötü yanı ise Temmuz’a sadece birkaç gün kaldı. Dolayısıyla Temmuz ayında fiyatlar bir kere daha güncellenecektir. Muhtemelen otomobil fiyatları da bir tık daha artacaktır.

Malum artık ülkemizde otomobil fiyatlarının artmadığı zaman dilimleri çok nadir. Hemen hemen her ay sıfır otomobillere az da olsa zam geliyor. Bu durumun en büyük nedeni ise üretim aşamasına büyük zarar veren pandemi süreci.

Twitter para kazanmanın yollarını açtıkça açıyor: İyi bir gelir elde edebilirsiniz