Otomobil fiyatları düşecek mi?

Yayın tarihi: 15 Kasım 2021 Pazartesi 8:00 am - Güncelleme: 13 Kasım 2021 Cumartesi 11:20 pm

Malum bir süredir döviz kurlarındaki artışı konuşuyoruz. Bu durumun en çok yansıdığı sektör ise otomobil ve teknoloji oldu. Özellikle otomobil sektörü fiyat artışını direkt olarak kullanıcıya yansıtan ilk sektör olarak öne çıktı.

Peki otomobil fiyatları nasıl değişti. Hemen bu konu hakkında ufak bir bilgi verelim. Bilindiği üzere döviz kurları henüz artmamışken, ÖTV tarafında baz modellerde indirime gidilmişti. Bu durum öyle ya da böyle ikinci el otomobil pazarına da yansıdı.

Fakat döviz kurlarındaki ani artış, ÖTV ile gelen indirimleri de silip götürdü. Sonuç olarak otomobil fiyatları tarihi bir zirveyi görmüş oldu.

 

otomobil

Şu sıralar asıl merak edilen soru ise otomobil fiyatlarının tekrardan düşüşe geçip geçmeyeceği. Hemen belirtelim, mevcut düzende otomobil fiyatlarının düşmesi pek de olası değil.

Hali hazırda fiyatların düşmesi iki orana bağlı. Döviz ve vergiler. Dolar ve Euro şu sıralar yeni rekorlar kırmakla meşgul. Vergiler deseniz düşeceğine dair bir işaret yok. bu açıdan bakında otomobil fiyatlarının düşmesi de pek mümkün görünmüyor.

Mevcut şartlarda fiyatların düşmesi için ÖTV tarafında bir indirim yapılması şart diyebiliriz. Ya da yeni bir düzenleme ile otomobiller bir alt ÖTV dilimine düşürülebilir. Bekleyip göreceğiz.

Tesla cep telefonu üretimine başlayabilir: İlk görüntü geldi bile