Otomobil firmaları Nisan ayına zamla başladı

Yayın tarihi: 1 Nisan 2021 Perşembe 9:41 am - Güncelleme: 1 Nisan 2021 Perşembe 11:46 am

Nisan ayında otomobil fiyatlarına pek çok yeni otomobil almayı düşünenin hevesini kıracak bir zam geldi. Kur ve faiz artışı nedeniyle gerçekleşecek zammın yüzde 6’dan daha fazla zam geldi. Bu fiyat zammından en çok etkilenecek otomobiller ise yüzde 80 ÖTV diliminde yer alan orta segment araçlar oldu.

Otomotiv sektörü yetkililerinden açıklamalar geldi ve döviz artışının henüz araç fiyatlarına yansımadığı, yakın zamanda kademeli zam geleceğine yer verildi. Sürekli olarak yükselen araç fiyatları vatandaşı mağdur etmeye devam ederken araba sahibi olmak isteyen vatandaşlar ise araç fiyatlarına indirim olup olmayacağı yönündeki sorunun yanıtını arıyor. Araç piyasası karışık seyrini korurken sektörden gelen her yeni açıklama tartışmanın fitilini biraz daha ateşlemeye devam ediyor. Özellikle de araç fiyatlarına indirim açıklamaları büyük tartışmalara neden olurken oto galericiler fiyatların düştüğü konusunda ısrarcı olurken araba almak isteyen vatandaş ise fiyatlarda indirim olmadığını savunuyor.

BİR ÇOK MODELE ZAM GELDİ

1 Nisan 2021 sabahı bir çok firma otomobil fiyatlarını zamlandı. Fiyat listesine girmek isteyen vatandaşlar “Fiyat listesi güncelleniyor” uyarısıyla karşılaştı.

AUDİ

AUDİ hemen hemen bütün sıfır araç fiyatlarında yüzde 11’e kadar fiyat artışına gitti.

MERCEDES

1 Nisan 2021 itibarı ile Mercedes fiyatlarında da büyük zam yaşandı. C serisi Mercedes fiyatları ortalama bir ev fiyatından daha pahalı oldu.

SEAT

SEAT fiyatlarını güncellerken, internet sitesinde araç fiyatlarının altındaki açıklamada fiyatların 1 Nisan’da (Bugün) uygulanmaya başladığını duyurdu.

DİĞER FİRMALARIN HALA GÜNCELLEMEDE

Bir çok otomobil ve motosiklet firması da internet sitelerinde fiyat listesini güncelliyor.