Otomobil dünyasında Hyundai sürprizi yaşanıyor

Yayın tarihi: 6 Şubat 2022 Pazar 7:00 am - Güncelleme: 5 Şubat 2022 Cumartesi 8:25 pm

Otomobil dünyasında Hyundai atağa kalktı. Türkiye’de en fazla satan otomobil markaları içerisinde yer alan Hyundai farkını gösterdi.

Otomobil dünyasında Hyundai büyük başarılara imza atıyor. Özellikle Türkiye’de bu konuda biraz daha ön planda olduğunu söyleyebiliriz. Otomotiv distribütörleri derneği tarafından yapılan bir araştırma ile birlikte önemli bir sıralama yapıldı.

Hyundai

Bu sıralamaya göre Ocak 2022 otomobil ve hafif ticari araç satışı belirlendi. Türkiye’de 2022 Ocak ayında gerçekleşen toplam otomobil satışı 29 bin 20 oldu. Verilere genel olarak bakıldığında 3041 tanesinin Fiat Egea olduğu görülüyor. Ocak ayının en çok satan modeli içerisinde Ayrıca Hyundai Bayon var.

Listede yer alan Fiat Egea Sedan modeli 3041 adet satış gerçekleştirdi. Onun hemen ardından gelen Dacia Duster ise 1726 satışa imza attı. Toyota Corolla 1622 satış gerçekleştirdi. Bu araçlar zaten genel olarak Türkiye’de çok fazla tercih ediliyor. İşin asıl sürpriz tarafı Hyundai ile ilgiliydi.

 

Yapılan araştırmalara baktığımızda Hyundai Bayon Ocak 2022 tarihinde 1444 satış gerçekleştirdi. Böylece en fazla satılan ilk 4 araç içerisinde yer aldı. Onun hemen ardından Renault Megane 1300 satış ile ön planda olan bir diğer otomobil modeliydi.

Fabrikadan ikinci el otomobil devri başlıyor!

Tüm bu liste içerisinde en büyük sürpriz Hyundai tarafından yapıldı. Şirketin İzmit içerisindeki fabrikasında üretilen Bayon marka araçlar fazlasıyla dikkat çekiyor. Hem hoş bir tasarıma sahip olması hem de kompakt SUV modelleri içerisinde en uygun fiyatlı araç olarak ön plana çıkması beğenilmesini sağladı. Hyundai Bayon 2022 model araç 321.550 TL fiyata sahip.