Otomata ödediği ücretten fazla kahve alan okul müdürü kovuldu

Yayın tarihi: 29 Şubat 2024 Perşembe 7:13 pm - Güncelleme: 29 Şubat 2024 Perşembe 7:16 pm

Japonya’da self-servis kahve makinesinden, yarım fincan fazladan kahve almaya çalışırken yakalanan bir ortaokul müdürü kovuldu.

Japonya’da bir ortaokul müdürü, ödediğinden daha fazla kahve alırken yakalanmasının ardından salı günü işinden çıkarıldı. Yerel yayıncı Yomiuri TV’nin haberine göre, adı açıklanmayan 59 yaşındaki bir erkek olan müdür, normal boyuttaki kahve parası ödemesine rağmen öğle yemeği molalarında kendine büyük kahve doldurduğunu söyledi.

Hyogo Eğitim Kurulu’na dayandırılan habere göre müdür, haziran ayında, bir self-servis makinesinde 0,75 dolarlık bir fincan için ödeme yaptıktan sonra 1,25 dolarlık bir kahve aldığını ve mağaza personelinin bunu anlamadığını söyledi. Müdür, aralık ayında Takasago şehrinde polisi arayan bir mağaza memuru tarafından yakalanıncaya kadar yıl boyunca kendine yedi kez fazladan kahve aldığını söyledi.

Milli Eğitim Kurulu’na göre, kahve hadisesi müdürün disiplin cezasına çarptırılmasına yol açtı. Müdür, kurul aracılığıyla yaptığı açıklamada öğrencilerden ve ailelerinden özür diledi ve görevinin örnek olarak liderlik etmek olduğunu söyledi. Bölgesel haber kaynağı Kobe Shimbun’un haberine göre, yerel savcılar müdür hakkında suç duyurusunda bulunmamaya karar verdi.

60 YAŞINDAKİ ADAM TUTUKLANMIŞTI

Japonya’nın daha fazla kahve almak için hile yapmaya çalışan market müşterilerinin ilki müdür değil. The Japan Times’ın haberine göre, Ocak 2021’de Kumamoto şehrinde polis, 60 yaşındaki bir adamı, 0,70 dolarlık ücret karşılığında bir bardağa defalarca 1,35 dolarlık latte doldurmakla suçlayarak tutuklamıştı.

‘Emekli bütçeye yük’ diyen Erdoğan’a İmamoğlu’ndan mülteci hatırlatması

Mısra Öz duruşma sonrası isyan etti: Bunların hepsi dalkavuk

Kaynak: TELE1