Otogar esnafı isyan etti! ’63 yaşındayım vücudum uyuşuyor’

Yayın tarihi: 20 Haziran 2022 Pazartesi 2:22 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2022 Pazartesi 2:33 pm

Trabzon’da CHP Milletvekili Ahmet Kaya’nın ziyaret ettiği otogar esnafı mazot fiyatlarına isyan etti.

Zam üzerine zam gelen akaryakıt fiyatlarından yakınan esnaf “Vatandaş bilet almaya geliyor. 550 lira diyene kadar tövbeler olsun, 63 yaşındayım ayaklarımdan kafamın ucuna kadar vücudum uyuşuyor, buz gibi oluyor. Vatandaşın cebinde vallahi de billahi de ekmek almaya parası yok. Nedir ya, öldük ya. Allah aşkına kurtarın bizi” dedi.

‘DOLU GİDİYOR AMA MAZOT MASRAFI ÇIKMIYOR’

Esnaf, “Mazot fiyatları hepimizi mahvetti. Otobüs dolu gidiyor, ama mazot masrafını çıkarmıyor, zarar yazıyor. Bu da mecburen bilet fiyatlarına yansıyor. İnsanlara fiyat söylemeye korkuyoruz. Akaryakıt fiyatlarına çözüm bulunmalıdır. Aksi halde şehirlerarası otobüs firmaları iflasa sürüklenecek” diye konuştu.

‘BU ZAMANA KADAR BÖYLE ŞEY GÖRMEDİK’

Bir başka esnaf da “Bitik bir durumdayız. Bu zamana kadar böyle bir şey görmedik. Rahmetli Ecevit dönemini yaşadık, Tansu Çiller dönemini yaşadık. Para yoktu ama böyle bir sıkıntımız da yoktu bizim. Bunun önüne niye geçemiyorlar? Şu an İstanbul’a 500-550 liraya bilet kesiyoruz, yarın kaç lira olacağı belli değil. Her gün haberlere çıkıp, her akşam ‘CHP, Meral Akşener, Bay Kemal, yok onu yaptı, yok bunu yaptı, altılı masa, aday kim olacak’, bırakın bunu, memleketin milletin hali ne olacak?” tepkisini gösterdi.

‘İNSANLARA FİYATI SÖYLERKEN KORKUYORUZ’

Bir diğer esnaf ise “Akaryakıt fiyatları herkesi mahvetti. İnsanlara bilet fiyatı söylerken korkuyoruz. Vatandaş da haklı. Haftada bir fiyat değiştiriyoruz. Ulaştırmanın verdiği fiyatın da altındayız biz şu an. Biz de çok üzülüyoruz genelde öğrenciler geliyor. Şu an araç dolu gidiyor, dolu geliyor ama yakıt parasını toparlayamıyor” dedi.

Güldür Güldür her gün artan mazotun fiyatına yetişemedi