Otobüs biletlerinde bir dönem kapandı!

Yayın tarihi: 14 Haziran 2022 Salı 4:31 pm - Güncelleme: 14 Haziran 2022 Salı 4:31 pm

Akaryakıt zamları nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren şehirler arası otobüs firmaları yeni bir karara imza attı. Rezervasyon dönemini bitiren firmalar, bundan sonraki süreçte bilet fiyatlarını anlık olarak belirleyecek.

Benzin ve motorinin litre fiyatının 40 lirayı aşmasının ardından en çok etkilenen sektörlerin başında şehirler arası otobüs firmaları yer aldı. Şehirler arası seyahat hizmeti sunan bazı firmalar, yaşanan bu artış sonrasında rezervasyon sistemine son verdi.

Vatandaşın tatil planlarına limon sıkıldı! İşte yeni otobüs bileti fiyatları

“RAKAMLARIN NE OLACAĞINI KİMSE BİLMİYOR”

Güncel akaryakıt fiyatları üzerinden anlık olarak bilet fiyatı belirleyen firmalar, akaryakıttaki ÖTV’nin kaldırılmasını talep ediyor.

Konuyla ilgili Haber Global’e açıklamalarda bulunan Tüm Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Yıldırım, “Rakamların ne olacağını hiç kimse bilemiyor. Fiyat belirlemede sıkıntı yaşıyoruz. O gün ne olacağını bilmedikleri için otobüs firmaları rezervasyon yapmıyor. Otoyol ve köprü ücretleri alınmasın. Akaryakıtta vergi iadesi yapsınlar. Yoksa sürdürülemez. Rahatlatın bu sektörü” diye konuştu.