‘Otellerde sağlık çalışanı kalıyorsa başka müşteri olmamalı’

Yayın tarihi: 16 Nisan 2020 Perşembe 8:58 am - Güncelleme: 16 Nisan 2020 Perşembe 2:45 pm

İstanbul’da Novotel’in, evlerine gidemedikleri için otelde kalan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden sağlık çalışanlarını “diğer müşteriler rahatsız oluyor” diye çıkarması, kamuoyunda tepki çekti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, konuyu duyar duymaz olaya müdahale ettiklerini söyledi.

Sağlık çalışanları ile diğer müşterilerin aynı otelde kalması durumunda benzer sorunlar yaşadıklarını, bu durumdaki her otele müdahale ettiklerini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu konudaki çözümün, otellerin sadece sağlık çalışanlarına ayrılması olduğunu ifade etti.Sözcü’den Deniz Zeyrek’e konuşan Ersoy, “Oteller açık kalarak adeta direniyor, özveride bulunuyor. Hem sağlık çalışanları, hem müşterilerin rahat edebilmesi ayrı otel uygulaması şart” diye konuştu.

İstanbul Valiliği ile TÜROB‘un bu kurala göre işbirliği yaptığını, bu nedenle valiliğin organizasyonlarında bu sorunun yaşanmadığını söyleyen Ersoy, Cerrahpaşalı sağlık çalışanlarının Valilik değil acente üzerinden gelmesinin böyle bir koordinasyonsuzluğa neden olduğuna dikkat çekti.